Hrvatska

NASTAVLJA SE PRIMOPREDAJA: Crnoja preuzeo ministarstvo branitelja; Klemm izričito protiv registra izdajnika

Što znači Matićevo zbogom šatorašima uz 'Savu iz Kikinde'?

Piše: PolitikaPlus

Novi ministar branitelja Mijo Crnoja preuzeo je ministarstvo od Predraga Matića. Crnoja je izjavio da želi biti ministar svih branitelja, i da ima puno problema kojem Ministarstvo mora rješavati.Rekao je da će se registrom izdajnika baviti mjerodavne institucije, a ne njegovo ministarstvo. Kao prvu mjeru najavio je zaustavljanje razdvajanja mirovina prema posebnim propisima.Novog ministra u Ministarstvo su dopratili brojni branitelji iz šatora u Savskoj.

 

"Kada sam došao u Ministarstvo nisam našao kosture u ormaru. Ovo ministarstvo tri godine zaobilazi državna revizija, jer nikada ništa pogrešno nismo napravili", kazao je Predrag Matić na primopredaji Ministarstva branitelja."Tri puta zbogom braniteljima. Većina ih je pravih, i dalje sanjaju Hrvatsku koju još žele. Zbogom dijelu prosvjednika. Branitelji, izmanupulirani ste, već više puta od istih ljudi. Nažalost, to nije posljednji put. I treće zbogom onima koji nisu odoljeli da me vrijeđaju. Upućivali prijetnje meni i obitelji, i njima zbogom. Ima i onaj nastavak iz klipa "Savo iz Kikinde", Za ostatak kliknite na YouTube", pozdravio se Matić.

 


 

"Mogu samo zahvaliti bivšem ministru, njegovom timu na radu. Ako oni kažu da su dobro radili, dobro, postoje izvješća. Pokazat će vrijeme što i kako ćemo mi napraviti. Ja želim biti ministar svih branitelja, bez obzira na vjeru i naciju. Pod tim smatram sve koji su branili Hrvatsku. Imamo 10.500 Srba koji su branili Hrvatsku, imamo bošnjake, albance, francuze...", kazao je.

 

Josip Klemm, jedan od vođa prosvjednika iz Savske 66, na upit novinara, rekao je kako je izričito protiv bilo kakvih registara. Smatram da je to jako loše i vodi lošoj atmosferi u društvu, istaknuo je.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

BRANITELJI, mijo crnoja