Tvrtke

SLAVONSKI BROD: Slavonski Brod zanimljiv za indijsku automobilsku industriju

Veleposlanik Sandeep Kumar - od posebnog interesa može biti automobilska industrija, bilo da se radi o uvozu ili izvozu u Indiju. Zanimljivo je i područje proizvodnje traktora.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Novi indijski veleposlanik u Hrvatskoj Sandeep Kumar u srijedu je boravio u nastupnom posjetu Slavonskom Brodu, gdje je izrazio interes za proizvodnju u "Đuri Đakoviću" i drugim tvrtkama iz tog sektora, posebno vezano za indijsku automobilsku industriju.

 

 "U razgovoru je posebno istaknut interes za proizvodnju u 'Đuri Đakoviću' i tvrtkama iz tog sektora te za Luku Brod i poljoprivredu", rekao je nakon susreta s indijskim veleposlanikom brodsko-posavski župan Danijel Marušić. 

 

Veleposlanik Sandeep Kumar je na dužnost u Hrvatskoj stupio u kolovozu prošle godine, a ovo je njegov i ujedno prvi posjet nekog indijskog dužnosnika Slavonskom Brodu. 

 

"Područje Brodsko-posavske županije posebno je interesantno zbog prometne povezanosti i industrijskih potencijala. U Hrvatskoj postoji pozitivna klima za investicije, indijske tvrtke zainteresirane su za brojna različita područja. Jedno od područja posebnog interesa može biti automobilska industrija, bilo da se radi o uvozu ili izvozu u Indiju. Zanimljivo je i područje proizvodnje traktora", rekao je Kumar. 

 

Sudionici razgovora najavili su da će uskoro uslijediti novi susreti i razgovori u tvrtkama s područja Brodsko-posavske županije o konkretnim mogućnostima uspostave suradnje.   

 

Osim sa županom Marušićem, indijski veleposlanik susreo se i s brodskim gradonačelnikom Mirkom Dusparom te predstavnicima Strojarskog fakulteta. 


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

indija, đuro đaković, hrvatska