Tvrtke

OBAVIJEST: HAMAG BICRO: Natječaj za bespovratne potpore poduzetničkim razvojnim projektima

Maksimalan iznos bespovratne potpore iznosi najviše 200.000 eura.

Piše: PolitikaPlus

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila je poziv za prijavu međunarodnih suradničkih projekata u program Eurostars 2, namijenjen tvrtkama koje se bave istraživanjem i razvojem, koje na natječaju mogu dobiti do 200 tisuća eura bespovratne potpore.


 Kako su u ponedjeljak izvijestili iz HAMAG-BICRO-a, programom Eurostars potiču se mala i srednja poduzeća na suradnju s međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih aktivnosti. Cilj je potaknuti tvrtke na ulaganje u istraživanje i razvoj te na taj način jačati njihov inovacijski kapacitet, potaknuti međunarodnu suradnju poduzetnika i stvoriti temelje za međunarodni tržišni plasman. Osnovni kriterij je sudjelovanje minimalno dviju zemalja članica u projektu. 

 

Radi olakšanja ulaska u program, navode iz agencije, ove godine uvedena je mogućnost predaje online pretprijave HAMAG-BICRO-u, nakon čega će natjecatelji dobiti savjetodavne povratne informacije i mogućnost uklanjanja eventualnih uočenih nedostataka.

 

Rok za popunjavanje pretprijave je 18. siječnja, a HAMAG-BICRO će povratne informacije o pretprijavi objaviti najkasnije do 2. veljače, nakon čega će natjecatelji imati dovoljno vremena unijeti eventualne izmjene u projektnoj prijavi te predati pune prijave do 18. veljače.

 

Puna prijava predaje se izravno prema EUREKA tajništvu u Bruxellesu, a odluka o uspješnim prijavama koje su zadovoljile sve propisane uvjete biti će objavljena do srpnja 2016. godine.

 

Glavni partner na projektu mora biti malo ili srednje trgovačko društvo koje se bavi istraživanjem i razvojem te mora provoditi najmanje 50 posto aktivnosti, dok ostali partneri moraju biti mala ili srednja poduzeća.

 

Znanstveno-istraživačke institucije mogu se uključiti kao vanjski suradnici, ali ne mogu samostalno sudjelovati u projektu niti su član konzorcija.

 

Maksimalan iznos bespovratne potpore po pojedinom projektu iznosi najviše 200.000 eura ili do 70 posto udjela hrvatskog partnera na projektu, ovisno o tome što je manje, a projekt može trajati najduže tri godine, odnosno 36 mjeseci.

 

Natječaj je objavljen na mrežnim stranicama HAMAG-BICRO-a, prijave se predaju na mrežnima stranicama EUREKA tajništva, na kojima je i popis zemalja koje su uključene u program.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

NOVAC, POTPORA, HAMAG BICRO, TVRTKE