Hrvatska

PROGNOZA: Evo kakvo nas vrijeme čeka za doček Nove godine

Kakvo nas vrijeme čeka ovih dana?

Piše: PolitikaPlus

Kakvo nas vrijeme čeka ovih dana? To se zasigurno pitaju mnogi koji se raduju proslavi Nove godine. Sudeći prema vremenskim prognozama očekuju nas minusi, a ponegdje postoji i mogućnost snijega.

Portal Crometeo.hr piše da će u četvrtak, na Staru godinu, na Jadranu biti stabilno vrijeme, a prevladavat će vedro. U unutrašnjosti će biti suho i hladno vrijeme, a jutro će biti hladno uz temperaturu od -7 do -2, a najviša dnevna jedva malo iznad nule. Crometeo piše kako će u unutrašnjosti novogodišnja noć biti suha, pretežno vedra i hladna, a snijega ili kiše neće biti. Petak, prvi dan 2016. godine, na Jadranu će obilježiti minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -7 do -2°C, uz obalu i na otocima od -1 do 6°C, a najviše dnevne temperature kretat će se od 2°C ponegdje u zaobalju od 9°C na vanjskim otocima Dalmacije. U unutrašnjosti bi u petak i dalje trebalo biti suho, mirno i hladno vrijeme, a temperatura zraka bi cijeli dan mogla ostati ispod nule.

Državni hidrometeorološki zavod navodi kako će do subote biti djelomice ili pretežno sunčano i u unutrašnjosti hladno. U subotu se očekuje postupno naoblačenje sa zapada do kraja dana s oborinama. U noći na nedjelju i u nedjelju na Jadranu će biti kiša, a u unutrašnjosti u početku kiša, zatim snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača i u nizinama.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

doček nove godine, nova godina, vremenska prognoza