Svijet

PARIZ: Air France: Sumnjivi predmet je ipak bio bezopasan

Radilo se o mješavini kartona, papira i tajmera, to je lažna uzbuna, kazao je predsjednik tvrtke Frederic Gagey.

Piše: PolitikaPlus

Sumnjivi predmet pronađen na letu Air Francea s Mauricijusa za Pariz, zbog kojeg je zrakoplov hitno sletio, bezopasan je i radi se o lažnom alarmu, kazao je predsjednik tvrtke Frederic Gagey. 

 

"Sve informacije kojima raspolažemo u ovom trenutku pokazuju da se radilo o predmetu koji nije mogao eksplodirati ili oštetiti zrakoplov već se radilo o mješavini kartona, papira i tajmera", kazao je Gagey.

 

 "To je bio lažni alarm", dodao je.

 

Zrakoplov Air Francea koji je s otoka Mauricijusa letio u Pariz, u noći na nedjelju je prisilno sletio u Mombasu, u Keniji, nakon pronalaska sumnjivog paketa. 

 

Zrakoplov na letu AF 463 sa 459 putnika i 14 članova posade poletio je s Mauricijusa u 21.00 sat po mjesnom vremenu i trebao je stići u Pariz u 5.50 sati po srednjoeuropskom vremenu. Sletio je u međunarodnu zračnu luku Moi u Mobasi, na istočnoj kenijskoj obali u 00.37 sati po mjesnom vremenu.

 

Zatražio je dozvolu za prisilno slijetanje pošto je posada upozorila kapetana na sumnjivu napravu u zahodu zrakoplova. Nakon slijetanja putnici su evakuirani, a stručnjaci za eksploziv odnijelu su sumnjivi predmet.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

BOBA, AIR FRANCE, AVION