Hrvatska

SUMNJA U UZIMANJE MITA: Ministar Siniša Varga slučaj splitskog doktora Hrvoja Tomasovića prepušta USKOK-u

Predmet će se proslijediti Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Piše: PolitikaPlus

Ministarstvo zdravlja proiopćilo je u ponedjeljak da je obavljen zdravstveno-inspekcijski nadzor u Kliničkom bolničkom centru Split zbog navodnog dogovaranja dvoje splitskih liječnika o uzimanju mita te da će predmet proslijediti Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminalitet.

Zdravstveno-inspekcijski nadzor obavljen je od 30. studenog do 2. prosinca na Klinici za kirurgiju i Zavodu za gastroenterologiju Klinike za unutarnje bolesti Kliničkog bolničkog centra Split, u vezi mogućih nezakonitosti u radu liječnika Hrvoja Tomasovića i Ivane Rosenzweig Jukić, zaposlenika KBC-a Split, navodi se u priopćenju.

 

'Nakon obavljenog nadzora, a na temelju uvida u poslovnu i medicinsku dokumentaciju cjeloviti predmet bit će proslijeđen na daljnje postupanje Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta', kaže se u priopćenju Ministarstva zdravlja i dodaje da Ministarstvo zdravlja "ima nultu toleranciju za korupciju i neetično ponašanje te će se i ubuduće uključiti u bilo koji slučaj koji će imati naznake takvog ponašanja".

 

Jedan od prozvanih liječnika, dr. Hrvoje Tomasović prošlog je tjedna oštro demantirao napise portala Index, prema kojima je u komunikaciji putem Facebooka s kolegicom liječnicom dogovarao navodno uzimanje mita od pacijenata, rekavši da je to 'konstruirani medijski pamflet koji podsjeća na komunistička vremena'.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kbc split, uskok