Svijet

ISTRAGA U TIJEKU: 2 aviona na letu za Pariz preusmjerena zbog prijetnje bombom

CNN je izvijestio da je let iz Los Angelesa bio preusmjeren zbog prijetnje bombom nakon poziva koji je stigao sa zemlje.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Dva zrakoplova Air Francea na letu za Pariz iz SAD-a preusmjerena su u utorak zbog sigurnosnih problema, objavila je američka Savezna uprava za civilno zrakoplovstvo (FAA).

 

Airbus A-380 koji je krenuo iz Los Angelesa sletio je u Salt Lake Cityju, a putnici i posada su iz aviona prebačeni u na terminal zračne luke, izjavio je glasnogovornik FAA (Federal Aviation Administration).

Pozivajući se na dužnosnika američke vlade, CNN je izvijestio da je let iz Los Angelesa bio preusmjeren zbog prijetnje bombom nakon poziva koji je stigao sa zemlje. Istragu "o prirodi prijetnje koja je prouzročila preusmjeravanje zrakoplova provodi nekoliko agencija za provedbu zakona", potvrdio je CNN-u specijalni agent FBI-a Todd Palemer.

 

Sigurnosne službe na visokom su stupnju pripravnosti nakon prošlotjednog terorističkog napada u Parizu u kojem je poginulo najmanje 129 osoba, a za koji je odgovornost preuzela Islamska država.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

avion, pariz, sad