Svijet

KAIRO: U Egiptu uhićene dvije osobe osumnjičene za rušenje ruskog zrakoplova

Egipatske vlasti uhitile su dvije osobe zaposlene u zračnoj luci Šarm el-Šeik u vezi rušenja ruskog putničkog zrakoplova.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Egipatske vlasti uhitile su dvije osobe zaposlene u zračnoj luci Šarm el-Šeik u vezi rušenja ruskog putničkog zrakoplova u kojemu su 31. listopada život izgubile 224 osobe, kazali su u utorak dužnosnici egipatske službe sigurnosti.


"17 osoba je u pritvoru od kojih je dvoje osumnjičeno za pomaganje onima koji su podmetnuli bombu u zrakoplov u zračnoj luci Šarm el-Šeik", kazao je dužnosnik koji nije želio biti imenovan.

 

Ruska službe sigurnosti objavile su u utorak da je utvrđeno da je zrakoplov srušen zbog podmetnute bombe kućne izrade i da se radi o terorističkom činu.

 

Međunarodni istražiteljski tim kojeg vode egipatski stručnjaci nije pronašao nikakvih dokaza o podmetnutoj bombi u ruskom putničkom zrakoplovu, kazao je predstavnik egipatskog ministarstva za zrakoplovstvo.

 

"Do sada istražiteljski tim nije pronašao nikakve dokaze koji bi potvrdili teoriju da je zrakoplov eksplodirao kao rezultat terorističkog čina", kazao je dužnosnik koji nije želio biti imenovan.

 

 Ruski su istražitelji uzeli uzorke s mjesta pada zrakoplova kao i tijela žrtava no službeno nisu izvijestili tim o svojim zaključcima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

rusija, avion, egipat