Zagreb

MINISTAR: Siniša Varga obišao KB Dubravu i otvorio multimedijalni centar

Varga je pohvalio djelatnike bolnice na dobrim rezultatima u provođenju mjera zadanih kroz sanacijski program i reformu kojoj je cilj bolja i kvalitetnija skrb pacijenata.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar zdravlja Siniša Varga obišao je u srijedu KB Dubrava gdje je otvorio multimedijalni centar i Cochrane sobu opremljenu računalima koja će studentima dodiplomskih poslijediplomskih studija omogućiti veću dostupnost znanstvenih postignuća na globalnoj razini, a obišao je i novu fizikalnu terapiju na kojoj više nema listi čekanja.

Varga je pohvalio djelatnike bolnice na dobrim rezultatima u provođenju mjera zadanih kroz sanacijski program i reformu kojoj je cilj bolja i kvalitetnija skrb pacijenata.

"Vidjeli smo novu fizikalnu terapiju u kojoj nema listi čekanja jer pacijenti kroz bolju organizaciju i ulaganje u opremu i reorganizaciju prostora odmah dolaze na red te im se pruža kvalitetnija zdravstvena skrb. Također vidimo da i dnevna kirurgija, koja je otvorena u svibnju ove godine također radi punom parom", rekao je Varga.

Sanacijski upravitelj KB Dubrava Marko Banić rekao je kako su u toj ustanovi postignuti mjerljivi pomaci u sva tri vida njihove djelatnosti - u pružanju zdravstvenih usluga, znanstvenom i nastavnom radu.

Tako se u jednodnevnoj kirurgiji obavi do sedam zahvata dnevno, a od otvaranja u svibnju napravljeno je više od 2000 zahvata. Istaknuo je i kako u KB Dubrava praktički nema listi čekanja na fizikalnu rehabilitaciju zbog bolje organizacije rada što je povećalo protočnost pacijenata za 40 posto .


Budući da je KB Dubrava nastavna baza više fakulteta, multimedijalni centar će omogućiti studentima kvalitetniju nastavu i bolju dostupnost inozemne literature.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kb dubrava, siniša varga, bolnica