Sport

TRENER: Damir Burić: Slovan iz Libereca nije bolji od nas, ali je bio sretniji

Razočaran sam, a i moji igrači su razočarani, jer nismo ispoštovali ono što smo htjeli.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Trener nogometaša Hajduka Damir Burić izjavio je kako je razočaran porazom svoje momčadi u uzvratnoj utakmici 4. pretkola Europske lige protiv Slovana iz Libereca na Poljudu te da žali zbog neiskorištene prilike za plasman u Europsku ligu, ali je i poručio kako ne može ništa zamjeriti svojim nogometašima jer su na terenu dali zadnji atom snage od sebe.

"Razočaran sam, a i moji igrači su razočarani, jer nismo ispoštovali ono što smo htjeli - više napadačke igre i šansi za gol te veći pritisak na protivnički gol, ali protivnička ekipa Slovana je igrala dobru defanzivu“, rekao je Burić novinarima u četvrtak kasno navečer nakon utakmice na Poljudu u kojoj je Hajduk poražen od češke momčadi rezultatom 0:1 i tako se nije uspio plasirati u Europsku ligu jer je i u prvoj utakmici prije tjedan dana u Liberecu češka momčad pobjedila također rezultatom 1:0.

Po Burićevim riječima, momčad Hajduka dobro je počela utakmicu, ali Slovan je iz prve šanse u 22 minuti postigao gol nakon čega su igrači Hajduk, po Buriću, "psihološki klonuli".

"Gol u 22. minuti za moje igrače bio je šok i to ih je izbacilo iz ritma“, istaknuo je Burić koji pak ne može svojim igračima ništa zamjeriti jer su, rekao je" bili motivirani i dali su zadnji atom snage u uzvratnoj utakmici protiv Slovana na Poljudu".

Burić žali zbog prve utakmicom u Liberecu jer je, smatra, Hajduk tada imao više šansi za gol koje nije iskoristio dok u uzvratnoj utakmici na Poljudu Splićani nisu imali puno šansi za gol.

"Slovan je iskusna i čvrsta momčad, ali nije bolja od nas nego je sretnija momčad od nas“, dodao je Burić. Zamjerio je golmanu Slovana što je u utakmici na Poljudu odugovlačio igru, a nogometašima češkoga kluba jer su odugovlačili igru pri izvođenju auta rekavši da su to "radili lukavo te su mladi i neiskusni nogometaši Hajduka mogli naučiti tu lekciju".

Na novinarski upit smatra li sebe odgovornim što se Hajduk nije plasirao u Europsku ligu, Burić je uzvratio protupitanjem: - Je li neuspjeh što smo došli do 4. (zadnjega) pretkola Europske lige.

Trener momčadi Slovana Jindrich Trpišovski izjavio je kako se njegova ekipa u utakmicama protiv Hajduka zasluženo plasirala u Europsku ligu te da su on i njegovi igrači vrlo sretni zbog toga.

"Moji igrači nikad u svojoj karijeri nisu igrali u takvoj atmosferi kakva je bila na Poljudu u uzvratnoj utakmici i divim im se što su se u takvoj atmosferi uspjeli koncentrirati na igru“, rekao je Trpišovski. Objasnio je kako se nakon prve utakmice u Liberecu njegova momčad intenzivno pripremala i analizirala sve detalje za uzvratni meč na Poljudu te da je on s igračima posebice razgovarao o atmosferi kakva ih čeka na Poljudu pripremajući ih da ne pokleknu.

Trpišovski je posebice spomenuo dvojicu nogometaša Hajduka Andriju Balića i Nikolu Vlašića rekavši da će oni postati igrači "na svjetskoj razini".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

slovan, hajduk, damir burić