Sport

DAMIR BURIĆ: 'Momčad će dati zadnji atom snage za pobjedu protiv Slovana'

'Ovo je za mene i moje igrače jako važna utakmica, a za sve u klubu ona nosi poseban naboj.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Trener nogometaša Hajduka Damir Burić ocijenio je kako će uzvratna utakmica 4. pretkola Europske lige između njegove momčadi i Slovana iz Libereca biti teška, ali je najavio kako će igrači dati sve od sebe za pobjedu i plasma u natjecanje po skupinama.

"Garantiram vam da će moja momčad dati sve od sebe, igrači će dati zadnji atom snage kako bi ovu utakmicu dobili, mi smo motivirani. Ovo je za mene i moje igrače jako važna utakmica, a za sve u klubu ona nosi poseban naboj", rekao je Burić u srijedu na konferenciji za novinare.

U prvoj utakmici završne runde prednatjecanja za Europsku ligu prošlog je tjedna Hajduk u Liberecu izgubio od Slovana 0-1, a Burić je rekao kako u uzvratnoj utakmici na Poljudu ne treba isključiti niti mogućnost izvođenja jedanaesteraca, te da je on s igračima razgovarao i o toj varijanti kako bi se psihološki pripremili.

"Siguran sam da će moja momčad psihološki biti na visokoj razini, spremni smo za sve scenarije i jedva čekamo početak utakmice", poručio je Burić.

Trener Hajduka naglasio je kako vjeruje u svoje igrače rekavši da su oni "kao spužva", jer upijaju njegove zamisli, a također je rekao kako u momčadi Hajduka nema ozlijeđenih i protiv Slovana će na Poljud istrčati najbolji sastav.

Burić je također istaknuo kako momčad Hajduka mora biti strpljiva u igri protiv Slovana koji "isključivo vreba polukontre i kontre", te Hajduk mora na to paziti, ali istodobno i napadati i biti aktivan.

"Bit će umjetnost sve to provesti", dodao je Burić ponovivši kako je momčad Slovana opasna i u prekidima.

Burić se nada kako će i publika na Poljudu imati strpljenja za mladu Hajdukovu momčad, te je pozvao navijače da pomognu njegovoj ekipi.

"Prije tjedan dana u Liberecu zapažene su i slabosti češke momčadi koje ćemo nastojati iskoristiti kako bi što prije kreirali šanse za gol", najavio je strateg Hajduka.

Na upit hoće li igrači biti financijski nagrađeni ukoliko se plasiraju u Europsku ligu, Burić je rekao kako će se o tome razgovarati kasnije, a da je sada najvažnije usredotočiti se na pripremu za utakmicu kako bi momčad nastupila borbeno, agresivno i angažirano.

"Mislim da će klub imati dobar osjećaj kako bi se nagradilo igrače i to će se sigurno napraviti ako se plasiramo u Europsku ligu, ali nama je sada najbitnije razmišljati o utakmici i našoj igri", zaključio je Burić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

europska liga, slovan liberec, hajduk, damir burić