Hrvatska

NASTAVAK SURADNJE?: Boris Miletić: U IDS-u nismo zaprimili službeni zahtjev SDP-a za razgovorom

Dodao je kako je sada 'loptica na SDP-u', odnosno da je SDP taj koji mora ponuditi konkretan program oko kojega mogu razgovarati.

Piše: PolitikaPlus/hina

Predsjednik IDS-a Boris Miletić u nedjelju je rekao kako njegova stranka od SDP-a još nije zaprimila nikakav službeni zahtjev za razgovorima oko koalicijske suradnje za predstojeće parlamentarne izbore.

 

"Naša opcija je vrlo jasna. Mi smo isključivo za programsku koaliciju, koja se mora temeljiti na konkretnim projektima i politikama za iduće mandatno razdoblje", izjavio je Miletić za Hinu u Barbanu, gdje nazoči 40. tradicionalnoj viteškoj priredbi "Trka na prstenac".

 

Dodao je kako je sada "loptica na SDP-u", odnosno da je SDP taj koji mora ponuditi konkretan program oko kojega mogu razgovarati.

 

Naglasio je kako je za IDS ključan program decentralizacije države, te stoga očekuje da se s konkretnim programima i projektima sretne i razgovara s čelnikom SDP-a Zoranom Milanovićem, nakon čega će biti jasnije mogućnosti koji su modaliteti daljnje suradnje.

 

Predsjednik IDS-a potvrdio je informaciju kako se prije tri dana sastao s Ivom Josipovićem, predsjednikom stranke "Naprijed Hrvatska" i bivšim predsjednikom Republike i sadašnjem , ali tom prigodom "nije bilo govora o politici, niti o eventulanoj suradnji i koaliciji".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sdp, ids, kukuriku koalicija