Scena

ŠEF SABORA: Josip Leko: Arsenovo djelo predstavlja univerzalnu vrijednost

S posebnom sam tugom i nevjericom primio vijest da je umro hrvatski glazbenik i umjetnik Arsen Dedić kojega sam imao čast i osobno poznavati.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko uputio je u utorak brzojav sućuti obitelji preminulog Arsena Dedića u kojem ističe da njegovo djelo po svojoj snazi predstavlja univerzalnu vrijednost koja će ostati zapisana na nosačima zvuka, filmovima i u knjigama.

"S posebnom sam tugom i nevjericom primio vijest da je umro hrvatski glazbenik i umjetnik Arsen Dedić kojega sam imao čast i osobno poznavati. Skladatelj, pjesnik, književnik, dirigent, muzički producent i aranžer Arsen Dedić je u svoje bogato stvaralaštvo utkao sve svoje brojne talente. Svojim je odlaskom ostavio ogromnu prazninu koju će biti nemoguće popuniti", naveo je Leko.

Dodao je kako je njegova glazba obilježila živote generacija koje su uz nju odrastale i čije je postojanje trajno obogatila i da njegovo ukupno umjetničko djelo po svojoj snazi i značenju predstavlja univerzalnu umjetničku vrijednost koja će za buduće naraštaje ostati zapisana na nosačima zvuka, filmovima i u knjigama.

Muzički i umjetnički svestran, on je prije svega zaštitni znak hrvatske šansone, a umjetničkom vrijednošću i posebnošću svojeg muzičkog izričaja stoji uz bok svjetskim velikanima toga žanra. Iako je izgubio bitku s bolešću, Arsen Dedić je za života stvorio opus koji će nastaviti živjeti jednakom snagom. Žaleći za svime onime što još nije stigao napraviti, znamo da njegovim odlaskom ne odlazi i sva ona umjetnost zvuka i riječi koju toliko volimo", stoji u brzojavu predsjednika Sabora obitelji Dedić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

arsen dedić, josip leko