Scena

SARAJEVO: Mediji u Bosni i Hercegovini: Arsen je bio glazbeni velikan

Arsene, hvala ti za note, hvala za stihove, hvala za ljepotu koju si unio u naše živote. Počivaj u miru, Najveći.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Vijest o smrti proslavljenog hrvatskog kantautora Arsena Dedića u utorak prenose gotovo svi mediji u Bosni i Hercegovini ističući pri tom kako su njegov odlazak s tugom primili mnoge njegove kolege i prijatelji.

 

"Odlazak glazbenog velikana", naslov je pod kojim kojim je o Dedićevoj smrti izvjestio sarajevski "Dnevni avaz".

 

List podjeća kako je Arsen Dedić tijekom svoje karijere objavio vše od četrdeset albuma zauzevši svojim glazbenim opusom posebno mjesto u hrvatskoj kulturi.

 

Internetski portali u BiH prenose i izraze sućuti što su ih na društvenim mrežama objavile njegove kolege s glazbene pozornice poput Đorđa Balaševića i Zdravka Čolića.

 

"Dan kada je umrla glazba. Polako se, neumitnim klatnom biološke ure, i naša generacija susreće s odlascima umjetnika koji su definirali naše živote. Samo u ovoj godini otišli su i Đuza, i Boba, i Kemo i Arsen…! I ne hoteći, prizivamo onu pomalo otrcanu i patetičnu frazu 's njima je umro i dio nas'. Ma nije umro jedan dio, već cijeli jedan paralelni svijet kojim smo definirali naše postojanje, koji nam je bio oslonac i podrška, koji je bio oduvijek tu, podrazumijevajući. I za koji smo mislili da nikada, kao ni mi, ne može umrijeti. A sada, kad se to desilo, ostajemo osiromašeni, izdani, ostavljeni. I sad šta je tu je. Valja se opraštati. Arsene, hvala ti za note, hvala za stihove, hvala za ljepotu koju si unio u naše živote. Počivaj u miru, Najveći", napisao je u autorskom tekstu za portal Radio Sarajeva Saša Leskovac.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sarajevo, arsen dedić, bih