Hrvatska

ISTRAGA: Policija traži krivca: U Solinu nacrtan, pa izbrisan kukasti križ

Fotografiju kukastog križa iscrtanog na makadamskom dijelu parkirališta na ulazu u povijesno-antički lokalitet Starine u Solinu jedan je čitatelj poslao portalu Slobodne, no nakon objave kukasti križ je nestao.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Splitska policija istražuje tko je nacrtao kukasti križ koji je, prema objavi fotografije na portalu Slobodne Dalmacije, sinoć osvanuo na području Solina, doznaje se u PU splitsko-dalmatinskoj.

Fotografiju kukastog križa iscrtanog na makadamskom dijelu parkirališta na ulazu u povijesno-antički lokalitet Starine u Solinu jedan je čitatelj poslao portalu Slobodne, no nakon objave kukasti križ je nestao. Splitska je policija potvrdila da su dobili dojavu o kukastom križu te da zajedno s komunalnim redarima utvrđuju o čemu se radi.

Gradonačelnik Solina Blaženko Boban je priopćio kako je angažirao komunalce koji su stupili u vezu sa solinskom policijskom postajom te s osobom zaduženom za taj lokalitet iz Arheološkog muzeja.

Moram vas izvjestiti da nitko od navedenih nije upoznat s tim slučajem, naveo je Bodan dodajući da je obišao cijeli prostor te ništa nije primjećeno. Fotografija je očito nastala noću, zaključio je te u priopćenju poslanom Slobodnoj prozvao onoga koji je uočio kukasti križ, zašto prvo nije obavijestio nadležne institucije. "Savjest bi mu trebala naložiti da najprije obavijesti nadležne institucije, a ne medije. Na taj način pruža osnovanu sumnju u časnost svoje namjere u cilju zaštite svih pozitivnih vrijednosti svog grada i naše domovine", stoji među ostalim u priopćenju solinskog gradonačelnika.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

policija, kukasti križ, solin