Hrvatska

"PONOSNI SMO": Veteranske udruge podupiru Thompsonov koncert u Kninu

'Danas, kada se domoljube naziva primitivcima te kada premijer izjavljuje da su Hrvatsku branili samo sirotinja i nepismeni, trenutak je da ponovno pokažemo svoju snagu i dovedemo Hrvatsku do pobjede u miru.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi (ZUV HGP) i Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata priopćili su u srijedu kako su ponosni na odluku svoga suborca Marka Perkovića Thompsona da koncert povodom obilježavanja 20. godišnjice Oluje održi u Kninu.

"Thompson je već pokazao želju da se zajedništvo vrati među Hrvate kada se odazvao na skup zajedništva '100% za Hrvatsku', održanog 2. svibnja ove godine na glavnome zagrebačkom trgu", stoji u njihovu priopćenju u kojemu se ističe kako je Thompson "tim potezom još jednom izrazio težnju za zajedništvom braniteljske populacije i hrvatskog naroda, kao i potrebu da se Knin, kao simbol pobjedničke akcije Oluje, stavi u središte proslave jubilarne 20. godišnjice Oluje".

Ističe se da Knin, kao jedan od ključnih žarišta Domovinskog rata, zaslužuje veličanstvenu proslavu i odavanje priznanja svim braniteljima koji su sudjelovali u njegovom oslobađanju i podsjeća da je postavljanje zastave na kninskoj tvrđavi postalo simbol pobjede nad agresorima, a grad, koji je od kolovoza 1990. bio u rukama pobunjenog srpskoga stanovništva, konačno je vraćen u ruke hrvatskog naroda 5. kolovoza 1995. godine

"Budući da je toga dana među braniteljima, ali i čitavim hrvatskim narodom, vladalo neraskidivo zajedništvo i osjećaj ponosa na hrvatski narod, najbolji način za proslavu 20. obljetnice oslobođenja Knina upravo je vraćanje tog istog osjećaja zajedništva i pokazivanje jedinstva hrvatskog naroda. To možemo napraviti tako da svi stanemo rame uz rame i okupimo se u Kninu na jedan od najvažnijih datuma u hrvatskoj povijesti", navodi se.

Veterani hrvatskih gardijskih postrojbi i specijalne policije očekuju da će branitelji iz Hrvatske i pripadnici HVO-a koji su branili hrvatsku državu zajedno s našim braniteljima "stati rame uz rame i počastiti Knin svojim dolaskom kako bi se i sam grad zahvalio svojim spasiteljima".

"Danas, kada se domoljube naziva primitivcima te kada premijer izjavljuje da su Hrvatsku branili samo sirotinja i nepismeni, trenutak je da ponovno pokažemo svoju snagu i dovedemo Hrvatsku do pobjede u miru. Zajedništvo nas je dovelo do pobjede u ratu, neka nas odvede i do pobjede u miru, odnosno do uspješne, stabilne i razvijene Hrvatske. Počnimo s tom akcijom u Kninu, Kraljevskom gradu", ističe se u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

knin, marko perković thompson, branitelji, čavoglave, oluja