Kultura

PREDSTAVA: U ZKM-u večeras održan nastup Pariškog plesnog konzervatorija

Studenti Pariškog plesnog konzervatorija izvode program sastavljen od fragmenata triju koreografija.

Piše: PolitikaPlus/Hina

U Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM) u nedjelju navečer nastupio je Pariški plesni konzervatoriji s predstavom „étuDIANCE OPUS 1“, izvedenom u okviru programa Rendez-vous, festivala Francuske u Hrvatskoj.

Studenti Pariškog plesnog konzervatorija izvode program sastavljen od fragmenata triju koreografija - Roya Assafa, jednog od najperspektivnijih koreografa novog izraelskog plesa, Bernarda Glandiera, poznatog francuskog koreografa 80-tih godina 20. stoljeća te Patricka Bontea i Nicole Mossoux, belgijskih koreografa koji stvaraju na razmeđu plesa i dramskog kazališta.

Koreografije se oslanjaju na imaginarije različitih autora i svjetova, ali se spajaju poetikama, ističe se i najavi predstave ZKM-a.

U djelu 'The Hill Roy Assaf' smješta u prostor iznimno dinamičan trio. Od plesa s nježnim i laganim pokretom u fluidnom kontaktu, preko oštrijih odnosa do konačnog usijanja. Predstava 'Nata Lux' Bernarda Glandiera usko isprepleće koreografiju s glazbom, iznoseći trio elegantnih žena.

Nicole Moussoux i Patrick Bonte u 'Petit imposture' preispituju društvene položaje s određenom dozom humora i ironije, kojima se plesači postavljaju u zanimljive odnose.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

predstava, zkm