Zagreb

GRADONAČELNIK: Milan Bandić: Najesen kreće izgradnja centra na Sveticama

Natkrit ćemo sjevernu i zapadnu tribinu stadiona u Maksimiru.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u utorak je najavio da će najesen započeti izgradnja novog sportskog centra na Sveticama, što je investicija vrijedna nešto manje od 100 milijuna kuna.

 

Komentirajući stavljanje projekta SRC-a Svetice na dnevni red sjednice Gradske skupštine, Bandić je novinarima u pauzi sjednice rekao da to "konačno ide k kraju i u realizaciju". Vrijednost investicije je nešto manja od 100 milijuna kuna, kazao je Bandić i najavio da će se u idućih godinu dana na Sveticama intenzivno graditi u funkciji rekreacije, atletike i nogometa.

 

"Dio Svetica ćemo preporoditi, kako dovršetkom bazena tako i nogometnog kampa, atletskog stadiona i zone za rekreaciju građana", istaknuo je Bandić.

 

Najavio je da će iduće godine biti natkrivene sjeverna i zapadna tribina stadiona u Maksimiru, te će se "15.000 kvadrata prostora koji zadnjih 10 - 12 godina zjapi prazan, staviti u funkciju zagrebačkog sporta".

 

Na upit o primjedbi gradskih zastupnika SDP-a da se već unaprijed planira aneks ugovoru o izgradnji, Bandić je ustvrdio kako aneksa ne bi trebalo biti jer je postignut dogovor da koncesija na SRC bude na 15 godina. Potpredsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić (SDP) novinarima je rekao kako mu je žao da se "puno priča, a malo radi", jer je prošla godina i pol dana, a od investicije i potpisivanja ugovora još nema ništa. "Nećemo stati na put investiciji, ali njihov je zadatak da osiguraju prostor za to. Zagreb mora danas znati što hoće, umjesto da to saznaje tek za pet godina, o čemu govori aneks", rekao je Bernardić.

 

Sve treba biti transparentno i po proceduri, zato nema razloga da se već sada u ugovoru najavljuje novi aneks koji će dodatno definirati neke stvari. To je dokaz da projekt novog sportskog centra nije dobro pripremljen. Ako se ne promijeni varijanta s aneksom ugovora, teško da će SDP podržati projekt Svetice, najavio je Bernardić.

 

Potpredsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) ocijenio je kako je projekt Svetice dobar i u interesu Zagreba. "Nakon što je osiguran prostor i za bazične sportove kao što su atletika i plivanje, i budući da će centar biti otvoren i građanima, mislimo da je takva investicija potrebna Zagrebu", kazao je Mikulić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

maksimir stadion, svetice, milan badić, gradonačelnik