Tvrtke

ODLUKA: Ministarstvo zdravlja zabranilo Konzumu medijsko-biokemijske pretrage

Iz Ministarstva zdravlja navode da je nadzor obavljen u utorak, 19. svibnja, nakon saznanja da se u Konzumovim prostorima obavlja vađenje krvi i obrada laboratorijskih nalaza.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja zabranila je obavljanje medicinsko-biokemijske djelatnosti u Konzumovim prodavaonicama jer ti prostori ne ispunjavaju propisane uvjete u pogledu prostora, opreme i zdravstvenih radnika.

Iz Ministarstva zdravlja navode da je nadzor obavljen u utorak, 19. svibnja, nakon saznanja da se u Konzumovim prostorima obavlja vađenje krvi i obrada laboratorijskih nalaza.

Nadzorom je utvrđeno da se medicinsko-biokemijska djelatnost obavlja bez propisanog odobrenja o ispunjavanju uvjeta u pogledu prostora, opreme i zdravstvenih radnika.

Zapisnikom je izdano usmeno rješenje o zabrani rada nakon čega slijedi izdavanje pisanog otpravka usmenog rješenja i pokretanje optužnog prijedloga protiv poliklinike AVIVA i odgovorne osobe u poliklinici koja je obavljala navedenu djelatnost, navode u Ministarstvu.

Mediji su prethodnih dana objavili da je Konzum Ivice Todorića na svojim internetskim stranicama objavio reklamu "AVIVA laboratorijski paketi od sada i u Vašem susjedstvu", kojom obavještava kupce da je i u njihovim trgovinama sada moguće obaviti laboratorijske pretrage.

"Obavljanje laboratorijskih pretraga vrši se u zasebnim prostorijama prodajnih mjesta Konzuma, u kontroliranim uvjetima koji udovoljavaju zahtjevima zdravlja i sigurnosti, a sve analize obavljaju se u medicinsko - biokemijskom laboratoriju Poliklinike AVIVA. Nalaze možete podići idući dan ili ih dobiti elektronskom poštom isti dan", poručuju iz Konzuma.

Poliklinika AVIVA u sudskom je registru zavedena kao klinika za ortopediju, internu medicinu, psihijatriju, neurologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, radiologiju, opću kirurgiju, ginekologiju, oftalmologiju, kliničku farmakologiju i citologiju, dermatologiju, urologiju, otorinolaringologiju, medicinu rada i onkologiju s dijagnostikom i rehabilitacijom sa medicinsko-biokemijskim laboratorijem. Osnivač Poliklinike AVIVA je Agrokor Ivice Todorića.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

konzum, Ministarstvo zdravlja, pretrage