Zagreb

ZAGREB: Darinko Kosor: Bandić nije u roku uvrstio Svetice u dnevni red Skupštine

Na Bandiću i Gradskoj upravi je da taj problem riješi s Kaptolom.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor izvijestio je u ponedjeljak da gradonačelnik Milan Bandić nije u roku uvrstio točku o SRC-u Svetice na dnevni red sjednice Gradske skupštine koja će se održati 28. travnja, ali još postoji mogućnost da se ta točka uvrsti u dnevni red po hitnom postupku na dan održavanja sjednice.

Kosor je Hini izjavio da je 20. travnja istekao rok od osam dana za predaju točaka dnevnog reda, a među njima nisu Svetice, odnosno sporazum Zagreba i Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) oko prava građenja nogometno-atletskog centra na gradskoj parceli.

Na Bandiću i Gradskoj upravi je da taj problem riješi s Kaptolom, koji je uložio zabilježbu na gradsku parcelu temeljem zahtjeva za povrat, kaže Kosor i podsjeća da je taj zahtjev predan još davne 1997. godine.

Kazao je da se veseli projektu koji bi doveo 100 milijuna kuna izravnih investicija u Zagreb, no ne zna jesu li svi ugovori na vrijeme napravljeni. Najavio je da će on kao predsjednik Gradske skupštine i Klub gradskih zastupnika HSLS-a i HSS-a podržati tu točku, ako dođe na dnevni red.

Iduća sjednica Gradske skupštine, zakazana za 28. travnja, bit će prva na kojoj će sudjelovati Bandić nakon što je izišao iz pritvora i ponovno počeo obnašati gradonačelničku dužnost, a Kosor ne očekuje da bi na sjednici moglo biti kakvih problema. "Skupština je uvijek normalno funkcionirala i donosila odluke, a Grad također normalno funkcionira", kazao je.

Kosor je s novinarima razgovarao prilikom obilaska prostora bivšeg kina Kalnik, koji je u vlasništvu Grada, devastiran je i propada, a Vijeće Gradske četvrti Črnomerec željelo bi taj prostor prenamijeniti u centar za društvene događaje i novi prostor Mjesnog odbora Bartol Kašić.

Mjesni odbor plaća najam za taj prostor, pa su vijećnici opravdano zaključiti da bi se tu mogao smjestiti njihov odbor, a uređenjem dvorane i ljetne terase za kino dobio bi se novi kulturni sadržaj, kaže Kosor dodajući kako je besplatno napravljen idejni projekt za uređenje prostora.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

svetice, milan bandić, darinko kosor, skupština