Svijet

ČLAN KLUBA: Kopilot zrakoplova Germanwingsa poznavao je područje na kojemu je srušio avion

Andreas Lubitz je redovito dolazio na područje Sisterona kako bi vježbao upravljanje jedrilicom..

Piše: PolitikaPlus/Hina

Kopilot zrakoplova Germanwingsa na letu 4U9525, za kojega tužitelji kažu da je namjerno prouzročio fatalnu nesreću, poznavao je područje na kojemu je srušio zrakoplov, rekao je u subotu član aerokluba za francusku televiziju iTele.

 

Andreas Lubitz (27), bio je član aerokluba u svom rodnom gradu Montbauru i redovito je dolazio na područje Sisterona - pedesetak kilometara od mjesta pada zrakoplova u Francuskoj - sa svojim roditeljima kako bi vježbao upravljanje jedrilicom, kazao je član kluba Francis Kefer.

 

Kefer je izjavio da je ta obitelj često dolazila na odmor na to područje između 1996. i 2003. Njegova izjava dala je novu dimenziju tom slučaju.

 

Njemačke savezne zrakoplovne vlasti priopćile su u subotu da su dokumentaciju vezanu uz Lubitza predale tužiteljima, ali su odbile reći sadrži li ona oznaku potrebe stalnog liječničkog nadzora zbog medicinskog stanja.

 

Tužitelji su rekli da je Lubitz skrivao svoju bolest od poslodavca nakon što su u njegovom domu pronašli više predmeta i papira, među kojima potrgana liječnička doznaka za bolovanje na dan kobnog leta.

 

Bolnica u Dusseldorfu potvrdila je u petak da se tamo liječio početkom veljače, ali je demantirala medijska izvješća da se radilo o depresiji.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

avion, kopilot, aribus, alpe