Hrvatska

DUBROVNIK: Andro Vlahušić pun optimizma: Očekujem pobjedu u drugom krugu

31. ožujka ponovno stavljam proračun pred gradske vijećnike.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Kandidat koalicije HNS-SDP-HSU za dubrovačkoga gradonačelnika Andro Vlahušić rekao je u utorak kako vjeruje da će 22. ožujka u drugom izbornom krugu pobijediti protukandidata, HDZ-ovca Matu Frankovića te je najavio da će deset vijećnika njegove koalicije odmah nakon izbora sazvati sjednicu Gradskog vijeća i predložiti gradski proračun.

Vlahušić je novinarima, na pitanje kako misli osigurati 13 glasova za izglasavanje proračuna koji je lani srušen, a s njim i Gradsko vijeće te gradonačelnik, izjavio kako trenutačno ni s kim ne pregovara, ali to ne znači da neće.

"Napravit ćemo većinu s onima koji će podržati proračun. U ovom trenutku ne pregovaramo ni s kim, što ne znači da ovih dana nećemo početi razgovore sa svima. Hoćemo li nas deset uspjeti, uz mene kao gradonačelnika, napraviti većinu ili netko drugi - ja to ne znam, ali ne vjerujem, kada me 22. ožujka građani izaberu za gradonačelnika i kad 31. ožujka predložimo 447 milijuna kuna težak proračun, da će ga netko rušiti", poručio je.

Vlahušić se osvrnuo se na nedavnu izjavu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka kako će se HDZ u Dubrovniku "dobro potući u drugom krugu izbora". "Što to znači? Dovoljno je znati kako me udaraju ispod pojasa. Čovjek se zapita u kakvom to vremenu i gradu živimo i znači li to da ćemo stvarno birati dvije momčadi koje će se tući s rukavicama ili bez njih. Mi idemo kruhom, a neki drugi idu kamenom. Puno je razlika između mene i HDZ-ovog kandidata Mate Frankovića. Očekujem da će biti tvrdo i neće biti lako", rekao je.

Kandidat za zamjenika gradonačelnika Željko Raguž (HSS) istaknuo je kako su prošla vremena u kojima se poraz slavio kao pobjeda, a kandidatkinja za zamjenicu Tatjana Šimac-Bonačić (SDP) rekla je kako se "neće tući", pri čemu je dodala kako su izbori utakmica u kojoj se građanima mora pokazati tko je bolji.

Prijevremeni izbori u Dubrovniku održavaju se zato što bivšega gradonačelnika Vlahušića i njegov proračun krajem 2014. godine nisu poduprli ni HDZ ni Dubrovački demokratski sabor Pere Vićana, ali ni Kandidacijska lista "Srđ je grad", koja je na izborima nastupila pod nazivom "Zajedno za grad".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

IZBORI, Andro Vlahušić, DUBROVNIK