Hrvatska

STAV: Andro Vlahušić: Prijevremeni izbori u Dubrovniku nepotrebni

'Služe samo da bi se završio unutarstranački obračun tamošnjega HDZ-a.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Bivši dubrovački gradonačelnik i kandidat HNS-a za tu dužnost Andro Vlahušić rekao je u srijedu da su prijevremeni izbori u Dubrovniku nepotrebni te je ocijenio kako služe samo da bi se završio unutarstranački obračun tamošnjega HDZ-a.

Na predstavljanju kandidacijske liste za Gradsko vijeće koalicije stranaka HNS-SDP-HSU Vlahušić je ustvrdio kako HDZ na izbore zapravo izlazi s dvjema listama, a oni s dva modela.

"Izbori su tu kako bi se završio unutarstranački obračun u HDZ-u, a to dokazuje i činjenica da na listi HDZ-a nema ljudi koji su sudjelovali u dubrovačkom dogovoru - Dubravke Šuice, Nike Bulića i Maria Obuljena", rekao je Vlahušić u Dubrovniku.

Istaknuo je kako jednu listu HDZ-a vodi predsjednik dubrovačkog HDZ-a Mato Franković, a drugu Maro Kristić, misleći pritom na kandidacijsku listu skupine njegovih birača te na to da je on zaposlenik Dubrovačko-neretvanske županije kojoj je na čelu HDZ-ov župan Nikola Dobroslavić.

"Mi na izbore idemo s dva modela. Prvi model je onaj od 2009. do 2013. koji uključuje SDP i HSU, a drugi od 2013. do 2015. s HSS-om, a s Bošnjacima smo bili u koaliciji oba puta", rekao je Vlahušić.

Njegov kandidat za zamjenika, odnedavno suspendirani, a svrstavanjem na Vlahušićevu listu kao nezavisni kandidat, isključeni, to jest bivši predsjednik dubrovačkoga HSS-a Željko Raguž rekao je kako se nada da će ih građani poduprijeti na izborima te kako biti gradonačelnik Dubrovnika nije isto što i biti gradonačelnik nekog drugog grada.

"Ne zamjeram kandidatima koji nude obećanja koja neće moći ispuniti, kao što je duplo bolji grad s duplo manje novca", zaključio je Raguž.

Prijevremeni izbori u Dubrovniku održavaju se pošto su gradski vijećnici na sjednici Gradskog vijeća 29. prosinca 2014. godine odbili glasovati o prijedlogu proračuna za 2015. godinu, čime je pokrenuta zakonska procedura za prijevremene izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

izbori, Andro Vlahušić, dubrovnik