Zagreb

NAJAVA: Marko Rakar - robot koji vam je oduzeo radno mjesto.

U četvrtak u KIC-u prva tribina iz ciklusa "U Markovoj mreži"

FOTO: KIC.hr
Piše: PolitikaPlus

U četvrtak, 12. veljače 2015. u 19 sati, u KIC-u će se održati prva tribina iz ciklusa U Markovoj mreži koji će voditi bloger, internetski aktivist i komunikacijski savjetnik Marko Rakar.

Marko Rakar bavi se političkom komunikacijom i informatičkom tehnologijom, osobito u smislu poslovne analitike i njenih izvedenica, a o dotičnima i piše u svojem popularnom Mračnom blogu. Zbog svojih antikorupcijskih aktivnosti nedavno je u nekim medijima prozvan i hrvatski Assange.

Na prvoj tribini naslovljenoj Robot koji vam je oteo radno mjesto Rakar će sa sugovornicima pričati o novoj informacijskoj revoluciji i načinima na koji tehnološki napredak mijenja sliku radnog mjesta. Bit će riječ o tome kako roboti (softverski ili hardverski) trajno i nepovratno mijenjaju naša radna mjesta i kako radna mjesta nestaju puno brže nego što nova nastaju. Također, pričat će i o tome kako neminovno dolazimo do trenutka kada će se rad i dohodak trajno razdvojiti i kako društvo može funkcionirati u takvim okolnostima.

Marko Rakar alumni je Akademije za politički razvoj i političke akademije Novo društvo. Član je i jedan od osnivača hrvatske udruge Initium (Udruge za poticanje softverskog i online poduzetništva) i hrvatske udruge CROWD (Croatian Web Developers association), član je upravnog odbora međunarodne udruge EAPC (European association of political consultants) i tajnik međunarodne udruge IAPC (International association of political consultants). Povremeni je i gostujući predavač na različitim domaćim i međunarodnim stručnim skupovima, kongresima ili učilištima (Fakultet političkih znanosti, INMED, IUC, PDF…).  Autor je brojnih članaka objavljenih u raznim domaćim i stranim časopisima, novinama i portalima (Bug, VIDI, Banka, Večernji list, Jutarnji list, net.hr, politicsonline…). U civilnom društvu poznat je i po osnivanju grupnog bloga pollitika.com a predsjednik je udruge Vjetrenjača čije su aktivnosti razotkrile mehanizme manipulacije biračkim popisima i javnoj nabavi te pokrenule niz promjena u zakonodavstvu. Temeljem ovog projekta u 2009. godini Rakar je dobio i prestižnu nagradu Top 10 who are changing the world of politics on the internet koju dodjeljuje World eDemocracy forum za doprinos promicanju demokracije i politike na internetu.

 

Više saznajte OVDJE.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MARKO RAKAR, U Markovoj mrež, KIC