Zagreb

BROJKE: IKEA zadovoljna poslovanjem svoje robne kuće u Zagrebu

Voditelj robne kuće IKEA Zagreb Georg Platzer kaže da je prvih pet mjeseci poslovanja, robnu kuću IKEA Zagreb prosječno posjećivalo sedam tisuća posjetitelja dnevno.

Piše: PolitikaPlus

Švedski lanac trgovina namještajem IKEA, zadovoljan je s prvih pet mjeseci poslovanja svoje robne kuće u Zagrebu i pokazateljima koji ukazuju na ostvarenje planiranog prometa, priopćeno je iz IKEA-e.

Voditelj robne kuće IKEA Zagreb Georg Platzer kaže da je prvih pet mjeseci poslovanja, robnu kuću IKEA Zagreb prosječno posjećivalo sedam tisuća posjetitelja dnevno, a već nakon 142 dana zabilježena je milijunta posjetiteljica.

Platzer naglašava zadovoljstvo ostvarenjem predviđanja o prometu na razini od oko 60 milijuna eura u prvoj godini poslovanja.

Prema podacima IKEA-a, najčešći posjetitelji njihove zagrebačke robne kuće su iz Zagreba i Zagrebačke županije čiji je zajednički udjel među posjetiteljima 65 posto, a slijede posjetitelji iz Splitsko-dalmatinske županije (4 posto), Slovenije (4 posto), BiH (2 posto) i Srbije (2 posto).

Robna kuća IKEA Zagreb je u prvih deset dana poslovanja, zaključno s 31. kolovozom, zadnjim danom poslovne godine IKEA Grupe, ostvarila promet od 26,6 milijuna kuna.

IKEA je ranije izvijestila da je u fiskalnoj godini koja je završila u kolovozu 2014. godine, na razini grupe ostvarila neto dobit od 3,3 milijarde eura pri čemu su prihodi porasli 5,9 posto, na 28,7 milijardi eura.

Kao najveća tržišta IKEA-i izdvajaju Njemačku, SAD, Francusku, Rusiju i Veliku Britaniju. Najsnažniji su rast prodaje zabilježili su Kini, Rusiji i Mađarskoj. Značajnim pokretačima potražnje u IKEA-i drže urbanizaciju i jačanje srednje klase u Kini.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagreb, ikea