A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/darinko-kosor-104.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Darinko Kosor poručio: Vjerujem da je Milan Bandić nevin | Politika+
Zagreb

ZAGREB: Darinko Kosor poručio: Vjerujem da je Milan Bandić nevin

'Čuli smo ovih dana da se gradonačelnik Milan Bandić sprema na moguće prijevremene lokalne izbore. Te izbore može samo on osobno izazvati podnošenjem ostavke, a ja se nadam da to neće napraviti.'

Piše: PolitikaPlus/Zagrebancija.com

Na sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba 12. veljače neće se raspravljati o pitanju povjerenja predsjedniku Darinku Kosoru. Inicijativa koju je pokrenuo zagrebački HNS nije naišla na podršku drugih zastupnika, odnosno nije prikupljeno 13 potpisa koliko je bilo potrebno kako bi se ta točka uvrstila na dnevni red, prenosi Zagrebancija.com.

- HNS je najmanja stranka u Skupštini, imaju samo dva zastupnika, a pošto nemaju svoj klub, očito im fali medijski prostor. Pokrenuli su inicijativu koja je sasvim legitimna, ali je propala. Nisu dobili potpise ni predstavnika oporbenih stranaka, onda je jasno kakav ugled uživaju u Gradskoj skupštini i gradskoj politici. GO HNS-a Grada Zagreba ima vrlo ambicioznu predsjedniku Anku Mrak Taritaš kojoj očito nije dovoljno biti samo ministrica. Pretpostavlja da će izgubiti sljedeće državne izbore za 10 mjeseci, ostat će bez posla i najavljuje kandidaturu za gradonačelnicu Zagreba. No, vidio sam kako prema anketama jedne televizije njezina popularnost iznosi dva posto - rekao je Darinko Kosor u emisiji ZAGI na Jabuci TV.

- Čuli smo ovih dana da se gradonačelnik Milan Bandić sprema na moguće prijevremene lokalne izbore. Te izbore može samo on osobno izazvati podnošenjem ostavke, a ja se nadam da to neće napraviti jer je Sandra Švaljek koja sada obnaša posao zamjenice njegova zamjenica. On ju je stavio na svoju listu, a ja mislim da kao njegov predstavnik dobro obavlja posao - tim riječima je Kosor komentirao mogućnost prijevremenih lokalnih izbora i poručio kako ne treba čekati rasplet političke situacije, nego se baviti komunalnim i infrastrukturnim problemima te poticanjem gospodarstva, obrta i malog poduzetništva.

- Gradonačelniku želim da što prije riješi svoj problem na sudu, vjerujem da je nevin, a ako je nevin sud će ga i osloboditi. Imamo 'hibridnu' situaciju zbog ovoga što se događa u pravosuđu. Gospodin Bandić je na slobodi jer protiv njega procesi nisu ni pokrenuti, a ne možeš obavljati dužnost za koju su ga odabrali građani. Ako je netko kriv, treba ga zatvoriti, ali ako nije treba imati mogućnost obavljati svoj posao - ističe Kosor.

 

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagi, milan bandić, Darinko Kosor, jabuka tv