A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/pas-dumovec-107.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Predstavljanje kalendara i jumbo plakata 'Zagrebačke njuške' | Politika+
Zagreb

DUMOVEC: Predstavljanje kalendara i jumbo plakata 'Zagrebačke njuške'

Cilj akcije je ukazati na problematiku napuštenih kućnih ljubimaca.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba – Dumovec u petak, 30. siječnja u garaži Zagrebparkinga na Langovom trgu predstavit će "Zagrebačke njuške" - kalendar i jumbo plakat koji će krasiti prostor garaže, a cilj akcije je ukazati na problematiku napuštenih kućnih ljubimaca i potaknuti na volontiranje, udomljavanje ili privremeni smještaj i u svom domu.

Kalendar je pun fotografija pasa koji su fotografirani na mjestima na kojima su pronađeni. Autori fotografija Gordana Popović i Mladen Popović fotografijama su željeli ukazati na problematiku napuštenih kućnih ljubimaca koji u gradskoj vrevi često budu nevidljivi i ostaju neprimijećeni bez obzira na to što su nekad bili voljeni i imali svoju obitelj.

Glavni motiv postavljanja jumbo plakata sa zagrebačkim njuškama je, ističu u priopćenju iz skloništa Dumovec, zaustaviti pogled vozača u velikoj garaži na Langovom trgu, atraktivnom mjestu koje ni jedan vozač koji prolazi kroz garažu ne može zanemariti i potaknuti građane na razmišljanje o svim životinjama koje žive u suživotu s ljudima kao i na volontiranje, udomljavanje ili privremeni smještaj i u svom domu.

Sva sredstva iz akcije prodaje kalendara koju sklonište Dumovec organizira uz potporu Zagrebačkog holdinga – podružnice Zagrebparking, idu za edukaciju djece u zagrebačkim školama, vrtićima, knjižnicama i bolnicama.

Predstavljanju jumbo plakata koji će krasiti prostor garaže pridružit će se psi Rex i Mango - jedina dva psa s kalendara koji još nisu pronašli svoju novu obitelj, navode iz skloništa.

Unatoč predivnom karakteru, velika njuška Mango, koji od svega najviše voli druženje i šetnje, još uvijek nije pronašao put do srca svojih udomitelja.

Rex je pak "dumovečki rekorder", koji već dugih sedam godina provodi u skloništu.

Predstavljanje kalendara i jumbo plakata započinje u 11 sati.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Zagrebačke njuške, DUMOVEC, PAS