A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kazaliste-maske-010.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

'Kako živi Antuntun' - prva ovogodišnja premijera u Žar ptici | Politika+
Kultura

NE PROPUSTITE: 'Kako živi Antuntun' - prva ovogodišnja premijera u Žar ptici

'Antuntun nam vješto pokazuje kako je moguće živjeti drugačije, 'na svoj način' i biti sretan.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predstava "Kako živi Antuntun", nastala prema proslavljenoj pjesmi Grigora Viteza o neobičnom malom zaigranom osobenjaku u kojega je 'malko neobičan um', premijerno će se izvesti 23. siječnja u zagrebačkom kazalištu Gradskog kazališta Žar ptica, kao prva ovogodišnja premijera tog kazališta.

Antuntun nam vješto pokazuje kako je moguće živjeti drugačije, 'na svoj način' i biti sretan, svatko od nas u sebi zapravo nosi djelić Antuntuna, neki neobičan i poseban svijet i upravo taj svoj svijet, važno je i živjeti, ustvrdila je u najavi predstave redateljica Helena Petković.

Po njezinim riječima, Antuntun je spretan i vješt, uvijek nalazi način kako ostvariti vlastitu ideju, a svijet koji Antuntun stvara, makar možda samo u svojoj mašti "pun je izazova, vesele igre i u njemu nikada nije dosadno".

Petković smatra kako nas taj lik uči poštivanju različitosti. "Uči nas kako je važno slijediti svoj put ma koliko to ponekad i teško bilo, jer samo originalnost i mašta guraju čovjeka naprijed i vode do malih i velikih otkrića, ali i novih saznanja. Ako nikada ne pokušamo ribu naučiti pjevati, kako ćemo znati da je to nemoguće?", napomenula je redateljica, koja je sa Žar pticom već uspješno surađivala na predstavi "Janko i čarobni grah".

Mladom autorskom timu u kojemu je, uz nju, glumac Ante Krstulović, u scenskom uprizorenju Antuntuna, pridružio se i Mladen Vasary, glazbu je napravio Damir Šimunović a kostimografiju Zjena Glamočanin. Glas pripovjedaču dao je Drago Utješanović.

Ta četrdesetominutna predstava, namijenjena djeci starijoj od četiri godine, nastala je u koprodukciji sa Scenom Gorica.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

predstava, Kako živi Antuntun, žar ptica