A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/Mate%20-%20uzinic.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Msgr. Uzinić: Nemojte razmišljati onako kao teroristi jer je to onda uspjeh terorizma | Politika+
Hrvatska

PORUKA BISKUPA: Msgr. Uzinić: Nemojte razmišljati onako kao teroristi jer je to onda uspjeh terorizma

Mržnja se može ugasiti samo ljubavlju. Umjesto da pobijedimo ono protiv čega se želimo boriti, sami postajemo ono protiv čega se borimo.

Piše: PolitikaPlus

Dubrovački biskup msgr. Mate Uzinić u nedjelju je na blagdan Krštenja Gospodinova, spomenuvši aktualna zbivanja u Francuskoj i Nigeriji, poručio da se zlo može pobijediti samo dobrom, da se mržnju može ugasiti samo ljubavlju.

 

Izrazivši svoju potresenost stradanjima u Francuskoj i Nigeriji, biskup je podsjetio da se molitvama za poginule u Francuskoj proteklih dana pridružio i papa Franjo, te je ponovio njegov poziv: „Molimo za žrtve te okrutnosti. Toliko žrtava! I molimo se za okrutne osobe, da im Gospodin preobrati srce.“ Biskup Uzinić je pozvao vjernike da ne počnu razmišljati onako kako razmišljaju teroristi jer je to onda uspjeh terorizma.

 

"Umjesto da pobijedimo ono protiv čega se želimo boriti, sami postajemo ono protiv čega se borimo. To je put prema još većem kaosu. To je put i prema uništenju naše civilizacije, kojoj je jedan od glavnih temelja kršćanstvo sa svojom radosnom porukom evanđelja Isusa Krista koje nas, između ostaloga, uči da se zlo može pobijediti samo dobrom, da se mržnju može ugasiti samo ljubavlju", poručio je dubrovački biskup predvodeći euharistijsko slavlje u crkvi Domino u Dubrovniku, na blagdan Krštenja Gospodinova kojim se zaključuje božićno vrijeme liturgijske godine a započinje „vrijeme kroz godinu“.

 

Isusovo krštenje početak je Isusovog javnog djelovanja i očitovanja sebe i svoga poslanja svima koje će susretati, kazao je biskup i potaknuo vjernike da razmisle o svojoj kršćanskoj izabranosti.

 

"Krštenjem smo i mi postali ljubljena djeca Božja, a to svoje bogosinovstvo, to biti kršćani ne smijemo skrivati u svojoj svakodnevnici. Po onom što činimo i živimo, a ne više samo kroz glas s neba ili, možda, naš glas, treba se i u našem slučaju vidjeti da smo ljubljeni sinovi i kćeri Božje, ali i da su drugi ljudi pokraj nas, bez obzira na sve naše razlike, također ljubljeni sinovi i kćeri Božje, naša braća i sestre", istaknuo je biskup Uzinić.

 

Na tom misnom slavlju, prema tradiciji, otpjevane su sve strofe pjesme "U sve vrijeme godišta".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

biskup, dubrovnik, teroristi, crkva