A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/novine-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Krvavi napad na tjednik: Skup podrške pariškom listu i u Zagrebu | Politika+
Zagreb

MEDIJI: Krvavi napad na tjednik: Skup podrške pariškom listu i u Zagrebu

Akcije podrške listu Charlie Hebdo i općenito slobodi govora i medija diljem Europe organizirat će Europski pokret za suzbijanje rasizma.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Dan nakon krvavog napada na satirični tjednik Charlie Hebdo u kojem je u Parizu ubijeno 12 ljudi, širom svijeta i Europe, uključujući i Hrvatsku, održavaju se skupovi podrške tom pariškom listu čiji su novinari životom platili slobodu izražavanja.

Akcije podrške listu Charlie Hebdo i općenito slobodi govora i medija diljem Europe organizirat će Europski pokret za suzbijanje rasizma (European Grassroots Antiracist Movement - EGAM), a u Zagrebu članica tog pokreta Inicijativa mladih za ljudska prava.

Akcija u Zagrebu bit će održana u 15 sati na Trgu Francuske Republike, gdje će biti postavljene svijeće i cvijeće uz poruke podrške i sućuti. Organizatori pozivaju građane da se pridruže kako bi se osvijestio taj tragični događaj i podržala sloboda govora i medija.

Skup je, najavljen i za 19 sati na Trgu bana Josipa Jelačića s kojeg bi okupljeni trebali krenuti do Zrinjevca gdje se nalazi francusko veleposlanstvo. Na društvenim mrežama još jučer su se počeli širiti pozivi na mirno bdijenje građana u znak solidarnosti prema ubijenim novinarima satiričkog lista Charlie Hebdo i njihovim obiteljima.

Napad na list izazvao je val zgražanja u Francuskoj i potaknuo više od 100.000 osoba na spontani prosvjed u čitavoj zemlji. Okupljanja su najavljena na ulicama francuskih gradova, a karta objavljena na internetu pokazuje da su prosvjedi zakazani i po drugim europskim gradovima, zatim u Brazilu, Argentini, Sjevernoj Americi.

Napad su osudili brojni korisnici društvenih mreža objavama "Ja sam Charlie!, Svi smo mi Charlie!".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

skup podrške, Charlie Hebdo, zagreb