A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/bozanic%20i%20branitelji.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

VIDEO Pogledajte što je Bozanić poručio hrvatskim braniteljima | Politika+
Hrvatska

SPREMNI POMOĆI: VIDEO Pogledajte što je Bozanić poručio hrvatskim braniteljima

'Crkva je tu, ona želi biti od pomoći, ako vi nalazite načina kako će Crkva moći još više priskočiti u pomoć, spremni smo ako je potrebno posredovanje.'

Piše: PolitikaPlus

Nadbiskup zagrebački, kardinal Josip Bozanić posjetio je i blagoslovio hrvatske branitelje prosvjednike u šatoru ispred Ministarstva branitelja u kojem od 20. listopada prosvjeduju i traže ostavke ministra branitelja Predraga Matića, njegove zamjenice i pomoćnika te raspravu o usvajanju ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja te ponudio posredovanje crkve


U šator je došao i zagrebački nadbiskup Josip Bozanić. Braniteljima je donio prigodne darove, poželio svima mir i puno zdravlja. Ponudio je i posredovanje Crkve.

Draga braćo i sestre, sve vas srdačno pozdravljam. Danas je Badnjak, započinjemo božićno slavlje i htio sam upravo danas doći ovdje k vama, dragi hrvatski branitelji, da posvjedočim svoje zajedništvo i zajedništvo Crkve u hrvatskom narodu u Hrvatskoj s vama. Prenosim vam i pozdrave svih naših biskupa. Mi osjećamo s vama i osjećamo duboko vaša pitanja koja su puno šira i puno dublja nego samo određena materijalna pomoć. Vi ste živi svjedoci onoga što je Hrvatski narod želio na početku zadnjeg desetljeća prošlog stoljeća. Želio je Hrvatsku, slobodnu, samostalnu Hrvatsku utemeljenu na vrednotama koje duboko poštuje i želi naš narod. Vi ste tome živi svjedoci i upravo ste vi danas oni koji na to u prvom redu ukazujete, a onda dolaze ona sljedeća pitanja. Vaša služba je neizmjerno važna u ovom povijesnom trenutku naše hrvatske domovine. Dragi hrvatski branitelji, Crkva je tu, ona želi biti od pomoći, ako vi nalazite načina kako će Crkva moći još više priskočiti u pomoć u okviru svojih ovlasti, tu smo, spremni smo ako je potrebno posredovanje. Vama i svima vašima, osobito onima koji vam nisu sada blizu, koji su dalje od vas, želim od srca radostan i blagoslovljen Božić i Novu godinu 2015. da ona bude i za vas i čitavu domovinu blagoslovljena, želim da se ostvare sve plemenite želje, koji je svima podijelio medaljice Majke Božje od Kamenitih vrata.

 

 Na posjetu nadbiskupa Bozanića zahvalio se predsjednik udruge 100-postotnih invalida Domovinskog rata Đuro Glogoški koji je rekao da od prvog dana kada su branitelji krenuli u rat nikada nisu razmišljali da će se opet boriti za hrvatsku samostalnost.

 

 

 

"Nažalost svjedoci smo kroz sve ove godine da su ih nažalost ostavili oni koji su trebali skrbiti o onima koji su stvarali hrvatsku domovinu i stvorili temelje hrvatske države nažalost ostavili", rekao je.

 

Sve ovo vrijeme, od početka Domovinskog rata do danas crkva je ostala uz hrvatske branitelje, istaknuo je. Za to vam hvala i vjerujem da ćemo konačno doći do rješenja da hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji više ne budu ovdje u Savskoj, rekao je.

 

Jedino vjerom u boga i molitvom za hrvatsku domovinu možemo doći zajedno do rješenja, dodao je Glogoški.

 Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kardinal, branitelji