A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/nafta-pumpa-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Od jutros u Hrvatskoj jeftinije gorivo - eurosuper ispod 9 kuna! | Politika+
Energetika

PAD CIJENA: Od jutros u Hrvatskoj jeftinije gorivo - eurosuper ispod 9 kuna!

Cijene benzina na benzinskim crpkama prvi su put nakon prosinca 2010. ispod devet kuna.

Piše: PolitikaPlus

Cijene benzina na benzinskim crpkama u Hrvatskoj prvi su put nakon prosinca 2010. godine manje od devet kuna, pokazuju podaci portala cijenegoriva.info.

 

Prema informacijama tog portala, litra eurosupera 95 u utorak je pala za 31 lipu i sada stoji 8,80 kuna na Ininim, Tifonovom i Petrolovim benzinskim postajama, dok je Croduxovim za tri lipe skuplja.

 

U posljednjih osam tjedana litra eurosupera 95 pojeftinija je za 1,39 kuna pa je prosječni spremnik od 50 litara od početka listopada jeftiniji za 69,5 kuna. Od srpnja, taj je spremnik jeftiniji čak 117 kuna.

 

Vozači koji koriste eurodizel imaju također razloga za zadovoljstvo. Cijena litre tog goriva pala je za 27 lipa. Na Ininim, Tifonovim, Croduxovim i Petrolovim postajama stoji 8,47 kuna. To je ujedno i najniža cijena te vrste goriva od veljače 2011. godine.

 

Zbog ovog pada cijene, prema izračunu portala cijenegoriva.info, vozači koji koriste eurodizel u utorak plaćaju prosječni spremnik od 50 litara 61 kunu manje nego na početku ovog vala pojeftinjenja. Od srpnja, taj isti spremnik plaćaju 92,5 kune manje.

 

Nakon tri tjedna rasta cijena autoplina također je pala. Na Ininim i Petrolovim postajama niža je za 16 lipa i stoji 4,26. Cijena litre loživog ulja pala je za 25 lipa i sada stoji 4,78 kuna na Ininim postajama

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dizel, eurosuper, cijene, gorivo