Zagreb

SKUPŠTINA: Švaljek s dnevnog reda skinula točku o Sveticama, SDP to pozdravlja

Zagrebački SDP-ovci u petak su izrazili zadovoljstvo što ta točka više nije na dnevnom redu sjednice.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek u petak ujutro je s dnevnog reda sjednice Gradske skupštine, najavljene za ponedjeljak, 22. prosinca, skinula točku o Sportsko-rekreacijskom centru (SRC) Svetice.

Zaključak o davanju prethodne suglasnosti za ulaganje sredstava u sportsku građevinu SRC Svetice s dnevnog je reda skinut jer ta točka još nije spremna za Skupštinu, potrebna joj je dorada, izjavila je Hini glasnogovornica zagrebačkog gradonačelnika Martina Šušnjara.

Zagrebački SDP-ovci u petak su izrazili zadovoljstvo što ta točka više nije na dnevnom redu sjednice.

"Razum i želja da se zaštiti javni interes, usprkos nedovoljnom broju zastupnika SDP-a koji su predlagali skidanje te točke s dnevnog reda, ipak je prevagnuo", poručili su.

U SDP-u kažu da Zagreb mora imati jasan plan što želi s tim prostorom, na koji će način omogućiti zagrebačkim sportskim klubovima da ga koriste, kao i građanima za rekreaciju i opuštanje.

"Grad mora jasno definirati svoje zahtjeve u ugovoru, ali nakon studije izvodljivosti u kojoj će biti poznati rokovi, namjena, etape izgradnje, sve u svrhu zaštite interesa građana Zagreba, jer to nije prostor gradonačelnika, zamjenice, predsjednika Skupštine ili Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), to je prostor svih građana", poručuju iz zagrebačkog SDP-a.

"Zagreb nema puno bisera u širem centru grada, kao što su Svetice, pa svoje prostore mora štititi i oplemenjivati jer Zagrepčani nemaju druge prostore ni drugi grad", poručio je predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić.

SDP inzistira na izradi mape 100 gradskih prostora od posebnog interesa po uzoru na London, koji će se arhitektonski, urbanistički, hortikulturalno i sadržajno čuvati i oplemenjivati grad.

Bernardić je 16. prosinca u vezi HNS-ova projekta na Sveticama upozorio da je na skupštinski Odbor za kontrolu došao ugovor između Grada Zagreba i HNS-a u kojem nema ni riječi o namjeni, načinu i uvjetima korištenja tog prostora.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sdp, svetice, sandra švaljek, skupština