Zagreb

ISTRAGAMA NEMA KRAJA: Nova istraga protiv Bandića: Sumnja se da je zbog Željke Markić oštetio Grad Zagreb za 305 tisuća kuna

Otvorena istraga protiv Bandića, Ivice Lovrića te Zdenke Palac.

Piše: PolitikaPlus/Večernji list

Pravosudnim problemima Milana Bandića, po svemu sudeći nema kraja. Naime, USKOK je priopćio da je protiv Bandića, njegovog pročelnika Ivice Lovrića te Zdenke Palac, voditeljice podružnice Tržnice Zagreb, otvorena istraga zbog zloporabe položaja, piše Večernji list.

Konkretnije, sumnjiči ih se da su pogodovali građanskoj inicijativi U ime obitelji tijekom prikupljanja potpisa za posljednji referendum. Bandić se sumnjiči da je, nakon što je prihvatio zamolbu inicijative U ime obitelji, 19. rujna 2014. donio Zaključak o pokroviteljstvu Grada Zagreba vezano uz aktivnosti te udruge u razdoblju od 21. rujna do 5. listopada 2014..

To pokroviteljstvo nije obuhvaćalo financijsku potporu, no nakon toga je Bandić, od Lovrića zatražio da na račun Grada Zagreba za potrebe udruge organizira tiskanje letaka i plakata za područje cijele Republike Hrvatske, njihovu isporuku te snimanje i emitiranje spotova.

Lovrić je to i učinio i to tako da je sklopio ugovore s raznim trgovačkim društvima. Bandić se sumnjiči i da je od Z. Palac zatražio da inicijativi U ime obitelji na besplatno korištenje ustupi veći broj štandova Zagrebačkih tržnica, što je ona i učinila. Na navedeni način, sumnja USKOK, Grad Zagreb oštećen je za najmanje 200.000 kuna, a Zagrebački holding za najmanje 105.000,00 kuna, dok je inicijativa U Ime obitelji stekla nepripadnu korist od 350.000 kuna. S obzirom na to da su Bandić i Lovrić ranijim istragama koje se protiv njih vode pušteni da se brane sa slobode uz jamčevinu, USKOK je odredio mjere zabrane uspostavljanja kontakta sa suokrivljenima i svjedocima. Što se tiče Z. Palac, njoj je još određena i mjera zabrane obavljanja poslovne aktivnosti.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

uskok, istraga, u ime obitelji, željka markić, milan bandić