Zagreb

OBILAZAK: Milan Bandić poručio: Volontiranjem želim biti koristan zajednici

'Na ovaj način, kao volonter Crvenog križa, makar ću dio dobroga vratiti zajednici.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Među volonterima zagrebačkog Crvenog križa, koji su u srijedu podijelili 500 božićnih i novogodišnjih poklon paketića djeci iz sela županjske Posavine stradalim od poplave, bio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je novinarima izjavio da na taj način "želi biti koristan zajednici".

Budući da mu je Županijski sud u Zagrebu zabranio obnašati dužnost gradonačelnika, Bandić je rekao da se "uvijek nađe načina kako čovjek može biti koristan zajednici".

"Nikada u životu nisam se želio osjećati kao parazit, da primam plaću na račun društva, a ništa ne radim. Na ovaj način, kao volonter Crvenog križa, makar ću dio dobroga vratiti zajednici", kazao je Bandić dodavši da je Crvenom križu na raspolaganju dvadeset i četiri sata.

Po njegovim riječima, bolji primjer početka volonterskog angažmana od dostave poklon paketića djeci poplavljenih područja nije mogao poželjeti.

Također je poručio da će zajedno s odvjetničkim timom dokazati svoju nevinost. "Istina je spora ali dostižna. S distance od dva mjeseca mogu reći da ću zajedno s odvjetničkim timom dokazati svoju nevinost jer nikoga nisam ubio, od nikoga nisam ništa ukrao, nikome nisam ništa oteo, a živom čovjeku se sve dogodi", rekao je Bandić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

crveni križ, gunja, milan bandić