A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/davor-bernardic-112.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Davor Bernardić: U ugovoru o SRC Svetice ni riječi o namjeni | Politika+
Zagreb

SDP ZAGREB: Davor Bernardić: U ugovoru o SRC Svetice ni riječi o namjeni

'Tuđe nećemo, svoje dajemo, ali i platimo. Pa, jel' to ima smisla.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik zagrebačkog SDP-a i potpredsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić u utorak je upozorio u vezi projekta Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) na Sveticama da je na skupštinski Odbor za kontrolu došao ugovor između Grada Zagreba i HNS-a s 13 članaka, u kojem nema ni riječi o namjeni, načinu i uvjetima korištenja tog prostora.

Bernardić, koji je ujedno i predsjednik Odbora za kontrolu, rekao je da su gradski čelnici prostor na Sveticama besplatno ustupili HNS-u još prije raspisivanja natječaja, a jedino što su do sada vidjeli je skica arhitektonskog biroa po kojoj će se tamo graditi komercijalni sadržaj i sportski tereni i "mali ficlek zone javnog prostora".

"Dali smo ga za džabe, a danas smo od ljudi iz Grada saznali da će naši klubovi moći koristiti taj prostor, ali će ga skupo plaćati. Dakle, plaćamo za naše i tako 365 dana u godini, pa nije onda čudo što se sirotinji ukida besplatni prijevoz, a istovremeno se ne znaju povući europska sredstva", kaže Bernardić.

Poručio je kako nas je takav model upravljanja javnim gradskim financijama i doveo u probleme, ali uvijek je netko drugi kriv.

"Tuđe nećemo, svoje dajemo, ali i platimo. Pa, jel' to ima smisla", upitao je Bernardić upozorivši kako se ne zna hoće li Zagreb uz to morati platiti ulaz u garažu, pristupnu cestu, kružni tok, par novih semafora, navodnjavanje, drenažu....

Bernardić tvrdi da ugovor ne jamči nikakvu zaštitu interesa Zagrepčana, pa sumnja da je podmetnut zamjenici gradonačelnika Sandri Švaljek jer, kaže, "ozbiljan čovjek to ne bi potpisao".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

src svetice, Davor Bernardić, svetice