Hrvatska

PREMIJER: Milanović: Kao što smo i obećali spriječiti ćemo rast plaća dužnosnika

Želim podsjetiti da imamo još dvije sjednice Vlade do kraja godine i do stupanja na snagu Zakona o porezu na dohodak.

Piše: PolitikaPlus

Od prvog dana iduće godine na snagu stupaju izmjene Zakona o porezu na dohodak kojima će se većem broju građana povećati plaće, ali ne i dužnosnicima, pa je premijer Zoran Milanović na sjednici Vlade u četvrtak podsjetio ministre da na iduće dvije sjednice do kraja godine treba regulirati to pitanje.

 

"Želim podsjetiti da imamo još dvije sjednice Vlade do kraja godine i do stupanja na snagu Zakona o porezu na dohodak. U tom razdoblju moramo urediti pitanje plaća dužnosnika, prije svega nas. Na način da, kao što smo bili i obećali, one s obzirom na porezne promjene ne narastu", rekao je Milanović.

 

To smo se bili dogovorili, prema tome ministri o tome vodite računa i u sljedeća dva tjedna to moramo riješiti, dodao je premijer. "Razumijemo se o čemu govorim", poručio je. Na današnjoj sjednici Vlada je prihvatila prijedlog odluke Smjernice politike državnih potpora za razdoblje 2015. - 2017. te odluci o obvezi rada ureda državne uprave radi provedbe izbora za predsjednika Republike.

 

Potpore su ove godine manje nego u 2013. Ukupno ih je 5, 8 milijardi. Prevladavaju industrije i usluge. Državne potpore 2015-2017 usmjerit će se na male i srednje poduzetnike, istraživanje, razvoj, inovacije, zaštitu okoliša, zapošljavanje, kazao je Igor Rađenović, zamjenik ministra financija.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

plaće, sjednica vlade, premijer