A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/oluja-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Filipini: Tajfun Hagupit trgao krovove, električne kablove i drveće | Politika+
Svijet

OLUJA: Filipini: Tajfun Hagupit trgao krovove, električne kablove i drveće

Brojne kuće, posebno na obali, odnio je snažan vjetar.Evakuirano je milijun i 200 tisuća ljudi.

Piše: PolitikaPlus

Tajfun Hagupit, najsnažniji koji je pogodio Filipine ove godine, u nedjelju je harao istokom arhipelaga, uz jaku kišu i vjetar jačine više od 200 kilometara na sat koji je trgao krovove, električne kablove i drveće.

 

Najmanje tri osobe poginule su a dvije ozlijeđene kako se tajfun kretao istočnim i središnjim dijelom Filipina. Evakuirano je milijun i 200 tisuća ljudi. Žena od 75 godina utopila se u gradu Catarmanu u pokrajini Northern Samar gdje je tajfun Hagupit prvo stigao do kopna. Djevojka je preminula od visoke temperature u centru za evakuaciju u pokrajini Iloilo dok je još jedna osoba poginula u centralnoj pokrajini Cebu.

 

Dvije osobe ozlijeđene su u obližnjoj pokrajini Negros Oriental kad je na njihov tricikl palo stablo.

 

Oluja koja je došla s Tihog oceana počela je udarati na ribarska sela otoka Samar u subotu navečer a trebala bi zahvatiti više od polovice arhipelaga, među kojima središnja i istočna područja već opustošena prije godinu dana u super-tajfunu Haiyan.

 

"Brojne kuće, posebno na obali, odnio je snažan vjetar", kazala je Stephany Uy-Tan, gradonačelnica Catbalogana, velikog grada u Samaru.

 

"Stabla i električne žice su na tlu, krovovi iščupani te bilježimo poplave", dodala je ona.

 

Tajfun je u dijelovima arhipelaga već izavao i poplave.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

filipini, nevrjeme, tajfun, oluja, kuće