Zagreb

KRITIKE: VIDEO Slavko Kojić: Branko Grčić vrši odmazdu, Milanović mu treba ponuditi da podnese ostavku

Kolateralna žrtva odmazde postaju sve jedinice lokane samouprave, upozorava Kojić.

Piše: Branko Čović

Pročelnik ureda za financije Grada Zagreba Slavko Kojić ističe kako ga posebno zabrinjava nered koji je napravljen u javnim financijama lokalne samouprave. Te, ističe, posebno izjava potpredsjednika Vlade Branka Grčića koji otvoreno kaže kako je ovaj postupak napravljen jer je Grad Zagreb sebi ostavljao sredstva i nije u državni proračun uplaćivao iznos za decentralizaciju funkcija iznad minimalnog standarda.

 

- Morao sam to još jednom pročitati što piše i nisam mogao vjerovati da čovjek na toj poziciji može tako nešto izjaviti, kaže Kojić i nastavlja.

 

Morao sam to još jednom pročitati što piše i nisam mogao vjerovati da čovjek na toj poziciji može tako nešto izjaviti

- Dakle prvo i prvo, on ne poštuje odluku, odnosno presudu Ustavnoga suda koja je izvršna u tom sporu a koji je bio između države i Grada Zagreba. Grad Zagreb je dobio satisfakciju na Sudu koji kaže da to nisu bila nikada državna sredstva, nego sukladno zakonu Grada Zagreba. Drugu stvar koju čini i samim time potvrđuje da je Grad Zagreb bio u pravu, je to, da ako ide utjerivati tih 300 milijuna kuna putem smanjivanja stope za decentralizaciju funkcija s 12% na 6% on priznaje da je Grad Zagreb bio u pravu, pa ne može na drugačiji način izvršiti odmazdu nego smanjuje stopu za decentralizaciju funkcija, što je nedopustivo. Jer time kolateralna žrtva postaju sve jedinice lokane samouprave, upozorava Kojić.

 

- Da živimo u uljuđenoj zemlji premijer bi pozvao potpredsjednika Vlade Branka Grčića i ponudio mu da podnese ostavku. Takve izjave su nedopustive u normalnoj demokraciji, zaključuje pročelnik ureda za financije Grada Zagreba.

 

 

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zoran milanović, vlada, branko grčić, slavko kojić