A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/dubrovnik-037.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Smanjen broj turista koji su na kruzerima posjetili Dubrovnik | Politika+
Turizam

LOŠA GODINA: Smanjen broj turista koji su na kruzerima posjetili Dubrovnik

Ovogodišnji rezultati dolaska gostiju s kruzera u Dubrovnik manji su za oko 17 posto.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Posljednji ovogodišnji veliki kruzer u Dubrovniku 'Costa Fascinosa' s više od 3.200 putnika, isplovio je u nedjelju iz dubrovačke luke Gruž, a ovogodišnji rezultati dolaska gostiju s kruzera u Dubrovnik manji su za oko 17 posto.

Tijekom mjeseca studenoga Dubrovnik je posjetilo više od 44 tisuće turista na kružnim putovanjima, a od početka godine u Dubrovniku je zabilježeno uplovljavanje 571 kruzera, s ukupno 770 tisuća putnika, doznaje se u dubrovačkoj Lučkoj upravi.

Ti su rezultati lošiji u odnosu na prošlu godinu za oko 17 posto, kada je u Dubrovniku bilo više od 680 ticanja brodova na kružnim putovanjima, s više od milijun putnika.

Posljednji od njih je bio brod 'Oriana' koji je na Badnjak prošle godine doveo nešto više od 1600 putnika.

Glavni razlog padu broja gostiju na kružnim putovanjima u Dubrovniku je u tome što je jedan brod tvrtke MSC Cruises zamijenio dubrovačku luku splitskom, kao i to što je Carnival Cruises ove godine odlučio zaobići Europu u potpunosti.

Inače, u Dubrovniku se tijekom prosinca očekuje uplovljavanje šest manjih brodova s turistima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kruzeri, turizam, dubrovnik