Hrvatska

SABOR: Stanka u Hrvatskom saboru zbog velikog prosvjeda Torcide

Petar Baranović: Zbog situacije koja se kotrlja na splitskoj rivi, a nije nimalo bezazlena, tražim stanku! Zahtjevu se priključili i HDSSB, HDZ, Jadranka Kosor, Branko Vukšić.

Piše: p/h

Zbog velikog navijačkog prosvjeda koji je za subotu najavljen na splitskoj rivi, zastupnik Petar Baranović (Klub Reformista, DC-a i Novog vala) zatražio je u četvrtak stanku na početku saborskog zasjedanja.

 

"Zbog situacije koja se kotrlja na splitskoj rivi, a nije nimalo bezazlena, tražim stanku", rekao je Baranović, čijem su se zahtjevu priključili i HDSSB, HDZ, Jadranka Kosor, Branko Vukšić.

 

Subotnji prosvjed organizira Torcida, a povodom mu je stanje u hrvatskom nogometu te nova kazna splitskom Hajduku da subotnju utakmicu sa Zagrebom na Poljudu mora igrati bez gledatelja..

 

Komisija za žalbe Hrvatskog nogometnog saveza u četvrtak je, naime, odbila Hajdukovu žalbu i potvrdila odluku disciplinskog suca kojom je Hajduk zbog nereda na utakmici 14. kola sa Zadrom kažnjen odigravanjem jedne prvenstvene ili kup utakmice bez prisutnosti gledatelja.

 

Stoga će se utakmica 17. kola između Hajduka i Zagreba u subotu od 17 sati odigrati pred praznim tribinama, a to će biti treća uzastopna domaća utakmica koju će Hajduk morati igrati bez gledatelja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sabor, prosvjed, torcida, riva