A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/darinko-kosor-skupstina-203.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Darinko Kosor: Bandić ne smije nazočiti skupštinskim sjednicama | Politika+
Zagreb

ZAGREB: Darinko Kosor: Bandić ne smije nazočiti skupštinskim sjednicama

'To znači da Bandić neće moći dolaziti na Gradsku skupštinu niti predlagati točke dnevnog reda.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor izjavio je u petak da zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, nakon puštanja iz zatvora, ne smije nazočiti skupštinskim sjednicma i sudjelovati u donošenju odluka.

U četvrtak popodne dobio sam dopis Županijskog suda u Zagrebu u kojem se dosta šturo govori o tome da, prema Zakonu o lokalnoj samoupravi, Gradska skupština treba sve odluke donositi bez prisustva Bandića i bez njegova izravnog i osobnog sudjelovanja u tome, rekao je Kosor Hini.

"To znači da Bandić neće moći dolaziti na Gradsku skupštinu niti predlagati točke dnevnog reda, to će raditi njegova zamjenica Sandra Švaljek koja ima punomoć za to, a koliko znam neće moći dolaziti niti u Gradsku upravu i Zagrebački holding", kazao je Kosor.

U vezi sudske zabrane Bandiću da obavlja gradonačelničku dužnost, Kosor upozorava kako nema jasno propisanih mjera nadzora.

Bio sam u pravu kada sam tvrdio da Gradska skupština nema mehanizme za obavljanje nadzora, jer to nije propisano ni Zakonom o lokalnoj samoupravi niti Statutom Grada Zagreba, dodao je Kosor.

Najavio je da će se iduća sjednica Gradske skupštine održati 2. prosinca, a najvažnija točka dnevnog reda bit će gradski proračun. Budući da Zagreb izglasava proračun u dva čitanja, iduća sjednica bit će 22. prosinca, rekao je Kosor.

Proračun za 2015. manji je za 450 milijuna kuna, na razinu 6,85 milijardi kuna, što je za 6,2 posto manje nego u 2014. godini.

"Rekao bih da je to optimističan prijedlog proračuna jer ćemo zbog izmjena Zakona o porezu na dohodak izgubiti između 600 i 700 milijuna kuna, a proračun je manji za 450 milijuna kuna", ocijenio je Kosor.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

skupština, Darinko Kosor, milan bandić