Zagreb

ZA ŠTO GA TERETE: USKOK pokrenuo istragu protiv jučer privedenog Ivice Lovrića

Danas bi trebao biti doveden na zagrebački Županijski sud kako bi sudac istrage odlučio hoće li mu biti određen istražni zatvor.

FOTO: JabukaTV
Piše: PolitikaPlus/hrt

Ivica Lovrić, pročelnik zagrebačkog Ureda za obrazovanje, kulturu i sport kojem je policija jučer pretraživala ured i stanove jutros bi trebao biti doveden na zagrebački Županijski sud kako bi sudac istrage odlučio hoće li mu biti određen istražni zatvor.


Ne navodeći ime, u USKOK-ovom propćenju stoji kako postoji osnovana sumnja da je pročelnik Ureda za obrazovanje i sport Grada Zagreba i predsjednik KK Cibone, u razdoblju od studenog 2012. do kraja travnja 2014. počinio kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te trgovanja utjecajem.USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv jednog okrivljenika.U priopćenju također stoji kako se istraga provodi protiv petorice hrvatskih državljana (1965., 1972., 1975., 1987., 1949.) i dva trgovačka društva, z
bog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, trgovanja utjecajem, pokušaja zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te poticanja na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju. (14.11.2014.)Priopćenje u cijelosti pročitajte ovdje.Jučer su istražitelji policijskog USKOK-a istraživali pročelnika gradskog Ureda za odgoj, obrazovanje i sport Ivicu Lovrića. Uz nazočnost odvjetnika Krešimira Krsnika pretražen je njegov stan u Sesvetama, a zatim i ured u Ilici. Lovrić je bio jedan od najbližih suradnika nedavno uhićenog gradonačelnika Milana Bandića te dugogodišnji predsjednik Cibone. Zastupa ga Krešimir Krsnik, ujedno i odvjetnik Milana Bandića. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

istraga, ivica lovrić, uskok