A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/policija-300.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ivica Lovrić je na 'meti' istražitelja zbog Cibone. Krsnik: To je sve limunada | Politika+
Zagreb

ISTRAGA: Ivica Lovrić je na 'meti' istražitelja zbog Cibone. Krsnik: To je sve limunada

Policija istražuje transakcije s prostorima koje je Cibona dala gradu koji je zauzvrat preuzeo kredit?

Piše: PolitikaPlus/Hina

Pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić na 'meti' istražitelja policijskog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta našao se zbog košarkaškog kluba Cibona, ali i još nekih navodnih nezakonitosti iz njegova djelokruga, doznaje se iz izvora bliskih istrazi.

U Ravnateljstvu policije danas nisu željeli ništa komentirati, ističući tek da je riječ o slučaju u Uskokovoj nadležnosti.

Ni, Krešimir Krsnik, odvjetnik nedavno uhićenog gradonačelnika Milana Bandića, kojemu je Lovrić jedan od najbližih suradnika, nije želio davati izjave novinarima što su se prijepodne okupili ispred Lovrićeva stana u Sesvetama iz kojega su policajci, nakon pretresa, iznijeli nekoliko kuverti i fascikala s dokumentima.

"To je sve limunada", kratko je kazao Krsnik. Nakon pretresa stana u Sesvetama policajci i Lovrić su oko podneva otišli do pročelnikova ureda u središtu Zagreba.

Neslužbeno se doznaje da istražitelje osim dugova košarkaškog kluba Cibone kojoj je Lovrić bio na čelu, zanima i transfer Darija Šarića iz Zagreba u Cibonu, ali i iznajmljivanje gradskih poslovnih prostora.

Šarićev transfer iz Zagreba u Cibonu 2012. bio je jedan od razloga uhićenja vlasnika zaštitarske tvrtke i predsjednika Udruge specijalne policije Domovinskog rata Josipa Klemma koji je priveden u travnju. Za radio Soundset Klemm je danas izjavio da je s tim transferom sve bilo u redu. "Firma je posudila 550 tisuća kuna i mi smo svoj novac vratili, naplatili smo sve kamate, a što se tiče drugog djela najvjerojatnije će firma pokloniti Ciboni. Da je kod mene bilo nekakvih nepravilnosti onda bi valjda mene netko zvao", kazao je Klemm.

Mediji navode da policija istražuje transakcije s poslovnim prostorima koje je Cibona dala gradu koji je zauzvrat preuzeo kredit. Podsjećaju da je rasvjetljavanje financijskog stanja u Ciboni zatražio predsjednik zagrebačke Skupštine Darinko Kosor, ali i gradonačelnik Bandić, kasnije uhićen i pritvoren u aferi Agram.

Predsjednik Cibone Aleksandar Petrović izjavio je za Hinu da tijekom jutra policija nije dolazila u službene prostorije kluba.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

uskok, krešimir krsnik, ivica lovrić