A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/nafta-117.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Džihadisti uspjeli osvojiti dio naftnog polja u Homsu: 30 mrtvih | Politika+
Svijet

BEJRUT: Džihadisti uspjeli osvojiti dio naftnog polja u Homsu: 30 mrtvih

IS je zauzeo nekoliko naftnih i plinskih polja u Siriji i Iraku čime si je osigurao važan izvor prihoda.

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Džihadisti Islamske države (IS) izveli su napad na naftno polje u sirijskom gradu Homsu i usmrtili 30 pripadnika režimskih snaga, objavio je u srijedu Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

 

"IS je pokrenuo u utorak ujutro napad koji je trajao sve do noći i uspio se domoći dijelova polja" Al-Šaer, kazao je direktor SOHR-a Rami Abdel Rahman. U napadu je ubijeno 30 čuvara polja i prorežimske milicije, rekao je Rahman. Ustvrdio je da ima žrtava i među džihadistima no nije mogao iznijeti točnu brojku. Sirijska vojska zauzela je ponovno u srpnju naftno i plinsko polje Al-Šaer koje su držali džihadisti pošto su ga osvojili u sukobu u kojem je poginulo 270 osoba, većinom kao žrtve IS-a.

 

Polje se nalazi blizu arheološkog nalazišta Palmir.

 

IS je zauzeo nekoliko naftnih i plinskih polja u Siriji i Iraku čime si je osigurao važan izvor prihoda. Tu radikalnu sunitsku džihadističku skupinu Washington je nazvao "najbolje financiranom terorističkom organizacijom" na svijetu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

džihadisti, isili, sirija, irak, bejrut, nafta polja