Hrvatska

BOLNIČKO LIJEČENJE: Ivi Sanaderu pozlilo, zbog problema sa srcem prebačen u bolnicu Rebro

Jadranka Sloković potvrdila je HRT-u da su liječnici Sanaderu izveli elektrokonverziju kako bi mu uspostavili normalan srčani ritam.

Piše: PolitikaPlus

Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader, koji je u zatvoru zbog niza korupcijskih afera, jučer je zbog problema sa srcem prebačen u bolnicu Rebro, objavili su mediji.

 

Mediji su izvijestili kako mu je u subotu pozlilo. Njegovi branitelji ne odgovaraju na telefonske pozive, no odvjetnica Jadranka Sloković potvrdila je HRT-u da su liječnici Sanaderu izveli elektrokonverziju kako bi mu uspostavili normalan srčani ritam. Smješten je u koronarnoj jedinici Klinike za bolesti srca i krvnih žila KBC-a Zagreb. Sanaderu je sredinom prošlog tjedna zbog bolesti odgođeno suđenje u slučaju Planinska do 4. studenog.

 

Bivši premijer već je pravomoćno osuđen u slučajevima Hypo i Ina-MOL, a zajedno sa svojom bivšom strankom HDZ-om i nekoliko njenih dužnosnika nepravomoćno zbog izvlačenja državnog novca i punjenja HDZ-ova crnog fonda preko agencije Fimi media.

 

Sudi mu se zbog primanja mita u slučaju Planinska, u srpnju bi mu trebalo početi novo suđenje u slučaju HEP-Dioki, a čeka ga i nepotvrđena šesta optužnica kojom ga se tereti da je HEP oštetio za 650 milijuna kuna potičući tadašnju upravu da šibenskom TLM-u i mostarskom Aluminiju prodaje struju ispod tržišne cijene.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivo sanader, rebro, bolnica, srce