Znanost

ONLINE: Stephen Hawking objavio prvi post na Facebooku: Evo što je napisao

U kratkome vremenu veliki je znanstvenik skupio više od milijun fb-obožavatelja i sljedbenika.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Za zanimljiv dan na društvenim mrežama uz britansku je kraljicu Elizabetu, koja je u petak odaslala svoj prvi tweet zaslužan i najpoznatiji teorijski fizičar još od Alberta Einsteina, Stephen Hawking koji se Facebooku pridružio 7. listopada, a u petak je objavio svoj prvi post, piše Time Magazine.

U kratkome vremenu veliki je znanstvenik skupio više od milijun fb-obožavatelja i sljedbenika.

Oduvijek me zanimalo zbog čega postoji svemir. Vrijeme i prostor zauvijek mogu biti misterij, što me nije spriječilo u potrazi za odgovorima na to pitanje. Veze među nama beskonačne su, a ja ću odsad ovo putovanje dijeliti s vama. Budite znatiželjni, znam da ću ja uvijek biti, napisao je Hawking u svom prvom postu na Facebooku.

Odabir trenutka za Hawkingov "dolazak" na Facebook ne može biti bolji, piše Time navodeći da će se za nekoliko tjedana održati premijera biografskog filma o jednom od najvećih umova današnjice pod nazivom "The Theory of Everything".

Redatelj filma o životu Stephena Hawkinga je James Marsh. "Teorija svega" prati život mladog Hawkinga i otkriva pojedinosti o njegovu obrazovanju, privatnom životu, znanstvenom napretku, ali i o borbi s teškom bolešću. Fizičara oboljelog od amiotrofične lateralne skleroze utjelovio je mladi glumac Eddie Redmayne, a Hawkingovu suprugu Jane glumi Felicity Jones.

I dok brojni korisnici Facebooka postavljaju statuse o tomu što su doručkovali, od znanstvenika ovog formata na jednoj od najpopularnijih društvenih mreža mogli bismo doznati zanimljive informacije o svemiru, ali i o bilo čemu drugome, piše američki časopis.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

facebook, Stephen Hawking