A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/pula-grad-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

HNS: Obnova Arene treba postati nacionalni strateški projekt | Politika+
Kultura

STAV: HNS: Obnova Arene treba postati nacionalni strateški projekt

Po prvim procjenama, obnova će trajati od 20 do 30 godina i stajat će oko 75 milijuna kuna, to jest 10 milijuna eura.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Obnova pulske Arene treba biti nacionalni strateški projekt, smatra pulski HNS, čiji predstavnici ističu kako taj prijedlog podupire ministrica kulture Andrea Zlatar-Violić.

Po prvim procjenama, obnova će trajati od 20 do 30 godina i stajat će oko 75 milijuna kuna, to jest 10 milijuna eura, rekao je danas na konferenciji za novinare predsjednik Gradske organizacije HNS-a Alen Damijanić, dodajući da Arheološki muzej, koji skrbi o Areni, nema financijskih mogućnosti da u cijelosti obnovi amfiteatar, no bio bi aktivni nositelj projekt revitalizacije.

"Potporu smo dobili i od gradskog i županijskog odjela za kulturu, no obnova se u cijelosti ne može financirati ni iz njihovih proračuna. Zato smo odlučili zatražiti da taj projekt postane strateški nacionalni projekt u Republici Hrvatskoj", rekao je idodao kako je predloženo da se obnova pulske Arene kandidira za operativne programe u kulturi te da se to zdanje obnovi ponajprije novcem Europske unije.

Predsjedništvo pulskoga HNS-a još je u srpnju s ministricom kulture Andreom Zlatar-Violić održalo radni sastanak na kojem su razgovarali o obnovi Arene i ona je podržala inicijativu, rekao je Damijanić.

"Želimo da se Arena uredi kako bi mogla primiti još veće kulturne manifestacije, što iziskuje velika novčana sredstva", kazao je Damijanić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

istra, hns, arena pula, pula