A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/hdz-prazne%20prostorije.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

HDZ izlazi iz Dubrovačkog dogovora, Vlahušić nema više većinu u Gradskom vijeću | Politika+
Hrvatska

DUBROVNIK: HDZ izlazi iz Dubrovačkog dogovora, Vlahušić nema više većinu u Gradskom vijeću

Dubrovački HDZ odlučio je večeras izaći iz tzv. "Dubrovačkog dogovora", odnosno koalicije stranaka koje čine većinu u Gradskom vijeću.

Piše: p/h

Dubrovački HDZ odlučio je večeras izaći iz tzv. "Dubrovačkog dogovora", odnosno koalicije stranaka koje čine većinu u Gradskom vijeću te je povukao prijedlog o bezuvjetnom isključenju troje vijećnika iz stranke

 

Tijekom rasprave na večerašnjoj sjednici Gradskog odbora HDZ-a još jednom je potvrđeno da Gradski odbor HDZ-a ne želi sudjelovati u "Dubrovačkom dogovoru" te će u sljedećim danima članovi nadzornih odbora i upravnih vijeća koje je imenovao gradonačelnik Andro Vlahušić podnijeti ostavku na svoje funkcije, priopćeno je večeras iz HDZ-a grada Dubrovnika .

 

Gradski odbor HDZ-a donio je i zaključak o povlačenju odluke o bezuvjetnom isključenju troje vijećnika protiv kojih je pokrenut postupak pred županijskim sudom časti HDZ-a te se predlaže blaža kazna uvjetnog isključenja.

 

Sukob u dubrovačkom HDZ-u počeo je nedavno, nakon sjednice Gradskoga vijeća kada je predsjednik dubrovačkog HDZ-a Mato Franković, nezadovoljan što su četiri vijećnika HDZ-a, suprotno od stava stranke, podržali izvješća dubrovačkog gradonačelnika Andre Vlahušića. On je zatražio da potpredsjednica HDZ-a Dubravka Šuica, Niko Bulić, Dubravka Marunčić i Marija Obuljen predaju mandate stranci ili će biti isključeni iz stranke.

 

U srijedu je tim povodom u Dubrovnik došao glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić i nakon sjednice dubrovačkog HDZ-a rekao da potpunu ovlast u redefiniranju "Dubrovačkog dogovora" ima gradski odbor HDZ-a. Ocijenio je kako su se stekli uvjeti da se taj dogovor i redefinira, a na koji način, kazao je, odlučit će dubrovački HDZ.

 

Rekao je kako "nema nikakvog govora" o isključenju potpredsjednice HDZ-a Dubravke Šuice iz stranke, pojašnjavajući da je došlo do "greške u komunikaciji". Iz HDZ-a je obrazloženo da Dubravka Šuica nije bila na sjednici dubrovačkog HDZ-a na kojoj je dogovoreno da će se glasovati protiv izvješća dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića.

 

Nju je, rečeno je, s obzirom na to da je potpredsjednica, slijedilo i troje drugih HDZ-ovih vijećnika - Dubravka Marunčić, Mario Obuljen i Niko Bulić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dubrovnik, hdz, vječnici