Svijet

AKCIJA SPAŠAVANJA: Britanija ne planira akciju spašavanja jer ne zna gdje je talac IS-a

Upitan zašto Velika Britanija nija poslala specijalce da spase Henninga, ministar vanjskih poslova rekao je: "Jednostavno, zato što ne znamo gdje je".

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Velika Britanija isključila je mogućnost upućivanja specijalaca u akciju spašavanja Britanca kojemu je na posljednjoj video snimci pobubljenja smrću zaprijetila Islamska država (IS), rekavši u ponedjeljak da nije poznato gdje se on i ostali taoci nalaze.

 

Na snimci objavljenoj u subotu, militanti IS-a zaprijetili su da će ubiti taksista Alana Henninga ako britanski premijer David Cameron nastavi podupirati borbu protiv njih. Upitan zašto Velika Britanija nija poslala specijalce da spase Henninga, ministar vanjskih poslova Philip Hammond rekao je: "Jednostavno, zato što ne znamo gdje je".

 

"Kada bi to znali, naravno da bi razmotrili sve opcije", rekao je ministar BBC-u iz Pariza gdje je održana konferencija o koordinaciji napora u borbi protiv IS-a.

 

Pripadnici IS-a već su ubili jednog Britanca, Davida Hainesa, i dvojicu Amerikanaca barbarskim odrubljivanjem glave što je izazvalo zgražanje diljem svijeta.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

velika britanija, is-a, džihadisti, spašavanje, talac